Donald Trump a comandat pizza şi hamburgeri de la fast food, din cauza shutdown-ului. Preşedintele SUA a plătit din propriul buzunar

”Am comandat nişte fast-food american şi eu am plătit”, a declarat Donald Trump, care i-a primit pe jucătorii echipei de fotbal Clemson Tigers cu pizza şi hamburgeri comandaţi la McDonald's, scoţând astfel în faţă constrângerile "shutdown"-ului.

15 ian. 2019, 15:35
Donald Trump a comandat pizza şi hamburgeri de la fast food, din cauza shutdown-ului. Preşedintele SUA a plătit din propriul buzunar

E din cauza shutdownului, cum ştiţi… Mulţi hamburgeri, pizza, cred că vor prefera asta faţă de tot ceea ce le-am fi putut oferi” a declarat preşedintele american luni, la sosirea la Casa Albă, după ce a petrecut o zi în New Orleans. Întrebat care este fast-foodul său preferat, magnatul în domeniul imobiliar s-a eschivat. „Dacă este american, îmi place. Totul este american„.

Mai degrabă McDonald’s sau Wendy’s?„, a insistat un jurnalist. „Îmi plac toate„, i-a răspuns Donald Trump. „Numai lucruri bune, super-hrană americană”.

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, care i se opun, sunt în impas.

Acest blocaj a provocat „shutdown”-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali – inclusiv unii care lucrează la Casa Albă – să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească. Acest „shutdown”, care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.