Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru victoria CDU la alegerile din Saarland

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a felicitat-o telefonic luni pe Angela Merkel, pentru victoria partidului său la alegerile regionale din Saarland.

RomaniaTV.net
27 mart. 2017, 19:53
Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru victoria CDU la alegerile din Saarland

„Președintele a vorbit cu cancelarul (german) Merkel și cu premierul indian (Narendra Modi) pentru a le adresa felicitări cu ocazia succeselor obținute de partidul lor la recentele alegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Discuția telefonică a avut loc la zece zile după prima întâlnire între Donald Trump și cancelarul german Angela Merkel, la Casa Albă, în cursul căreia a fost palpabilă o anumită tensiune.

Victoria partidului conservator condus de Angela Merkel, CDU, la alegerile care au avut loc duminică în Saarland a dat o serioasă lovitură ambiției social-democraților de a o învinge la parlamentarele care vor avea loc în septembrie în Germania, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Merkel îi răspunde lui Trump: Noi, europenii, ne ţinem destinul în propriile noastre mâini

În India, Bharatiya Janata Party (BJP) al premierului Narendra Modi a câștigat la sfârșitul săptămânii trecute trei sferturi din mandate la alegerile din statul Uttar Pradesh, cel mai populat din India și vorbitor aproape în totalitate al limbii hindi.