Donald Trump a izbucnit din nou. Într-un acces de furie şi-a anulat vizita la Londra, programată marţi

Donald Trump şi-a anulat vizita pe care trebuia să o facă marţi, 16 ianuarie, în Marea Britanie, unde ar fi trebuit să inaugureze noul sediu al Ambasadei SUA de la Londra.

12 ian. 2018, 06:59
Donald Trump a izbucnit din nou. Într-un acces de furie şi-a anulat vizita la Londra, programată marţi

Donald Trump a scris pe Twitter că noua locaţie a Ambasadei SUA este „rea” şi nu va tăia panglica de inaugurare. Preşedintele SUA a acuzat Administraţia Obama că „a vândut cea mai bună locaţie din Londra, pentru un pumn de alune„. Construcţia noului sediu al ambasadei SUA a costat nu mai puţin de 1,2 miliarde dolari.

Totuşi, unii analişti afirmă că refuzul preşedintelui Trump de a merge în Marea Britanie ar putea fi urmarea amplelor proteste de anul trecut, peste 1,8 milioane de englezi semnând o petiţie prin care cereau anularea vizitei la Londra a şefului de la Casa Albă, considerând-o o „ofensă la adresa Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a„.

Ambsada SUA în Marea Britanie se mută, după 68 de ani, din Grosvenor Square 24 în Nine Elms, la sud de Tamisa. Construcţia unei noi clădiri a fost anunţată încă din 2008, înainte de alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al SUA.