Donald Trump acuză China de ingerinţe în alegerile din Statele Unite

Administraţia Donald Trump a acuzat în weekend China de ingerinţă în alegerile din SUA, într-un moment în care preşedintele american îşi înmulţeşte invectivele împotriva anchetei privind suspiciunile de înţelegere secretă între Rusia şi echipa sa de campanie în 2016, potrivit AFP.

19 aug. 2018, 17:28
Donald Trump acuză China de ingerinţe în alegerile din Statele Unite

„Toţi aceşti idioţi care se focalizează pe Rusia ar trebui să înceapă să privească într-o altă direcţie, China”, a scris sâmbătă Trump pe Twitter într-o serie de mesaje care denunţau cu vehemenţă „cenzura” unor voci conservatoare pe reţelele de socializare.

Postarea a trecut în mare parte neobservată, până când consilierul de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a fost chestionat pe acest subiect duminică la postul de televiziune ABC şi a acuzat la rândul său Beijingul, dar şi Moscova, Teheranul şi Phenianul că încearcă să se amestece în procesul electoral american, informează Agerpres.

„Pot să vă spun cu certitudine că este o ameninţare suficientă pentru securitatea naţională a SUA – ingerinţa Chinei, ingerinţa Iranului, ingerinţa Coreii de Nord – pentru ca noi să luăm măsuri în încercarea de a o contracara”, a declarat Bolton. „Prin urmare, este vorba de patru ţări, de fapt”, a adăugat el.

Citeşte şi Fostul director CIA susţine că Donald Trump a colaborat cu Rusia

Presat să ofere detalii privind modul în care aceste ţări, în special China, ar încerca să influenţeze alegerile americane, Bolton a fost destul de vag, potrivit Agerpres.

„Nu vreau să intru în (detaliile) a ceea ce am văzut sau nu. Însă pot să vă spun că pentru alegerile legislative din 2018, cele patru ţări sunt cele care ne îngrijorează”, a spus el.

De la începutul lunii, Trump şi-a înmulţit atacurile împotriva anchetei procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Moscovei în compania care l-a adus la Casa Albă, cerând chiar ministrului justiţiei să pună capăt investigaţiei.