Donald Trump, anunţ de ultimă oră despre Coreea de Nord. Se întâmplă din această noapte

Președintele american Donald Trump a anunțat joi că a semnat un ordin executiv care va permite Statelor Unite ale Americii să extindă sancțiunile împotriva companiilor nord-coreene, în scopul de a descuraja Phenianul să continue programul său nuclear, relatează agenția Reuters.

21 sept. 2017, 17:08
Donald Trump, anunţ de ultimă oră despre Coreea de Nord. Se întâmplă din această noapte

UPDATE: Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că Banca Centrală a Chinei a ordonat instituţiilor financiare din ţară stoparea afacerilor cu Coreea de Nord, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Sunt foarte mândru să vă spun (…) că banca centrală a Chinei le-a ordonat celorlalte bănci, un enorm sistem bancar, stoparea imediată a afacerilor cu Coreea de Nord”, a spus Trump, în cadrul unui prânz cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, şi premierul japonez, Shinzo Abe.

China este principalul partener comercial al Phenianului şi, în mod tradiţional, principalul său sprijin politic, dar, în ultimele luni, a acceptat impunerea de sancţiuni dure contra acestuia de către Consiliul de Securitate al ONU.

”Noul ordin executiv al nostru va tăia sursele de venit ce finanțează eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai ucigașe arme pe care le cunoaște omenirea”, a declarat Trump presei înainte de o întâlnire cu liderii din Japonia și Coreea de Sud.

Șeful executivului de la Casa Albă a precizat că produsele textile, pescuitul, tehnologia informatică și industriile manufacturiere nord-coreene se află printre țintele sancțiunilor americane.