Donald Trump, avertisment dur: „Nu ne puneţi la încercare, Coreea de Nord este un iad în care nimeni nu merită să trăiască”

Donald Trump, preşedintele SUA, a avertizat, miercuri, Coreea de Nord că Washingtonul ”nu se va lăsa intimidat” de ameninţările Phenianului şi a cerut comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile pentru a izola regimul condus de Kim Jong-un, relatează Reuters şi CNN.

08 nov. 2017, 04:50
Donald Trump, avertisment dur: „Nu ne puneţi la încercare, Coreea de Nord este un iad în care nimeni nu merită să trăiască”

În cadrul unui discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Seul, Trump a cerut tuturor statelor să îşi unească forţele pentru a izola ”regimul brutal al Coreei de Nord”, adăugând că lumea nu mai poate tolera ”ameninţările venite dinspre un regim necinstit” care ameninţă lumea cu arme nucleare.

”Astăzi vorbesc în numele tuturor naţiunilor civilizate. Spun Coreei de Nord să nu ne subestimeze şi să nu ne pună la încercare. Nu vom permite ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea. Nu ne vom lăsa intimidaţi. Toate statele responsabile trebuie să îşi unească forţele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord şi să-i refuze orice formă de sprijin sau acceptare”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

În plus, Trump i-a transmis lui Kim Jong-un că dezvoltarea armelor nucleare şi a rachetelor balistice nu contribuie la consolidarea securitatăţii Coreei de Nord, ci ”îi pun regimul într-un mare pericol”.

”Coreea de Nord este un iad în care nimeni nu merită să trăiască”, a adăugat preşedintele SUA.