Donald Trump avertizează: UE trebuie să înceteze abordarea „protecţionistă” faţă de Statele Unite

Uniunea Europeană are o abordare "protecţionistă" faţă de Statele Unite, acuză preşedintele american, Donald Trump, deşi el este acuzat de Bruxelles şi de lideri ai ţărilor europene de o serie de măsuri comerciale controversate.

RomaniaTV.net
25 iul. 2017, 16:56
Donald Trump avertizează: UE trebuie să înceteze abordarea „protecţionistă” faţă de Statele Unite

„Lucrăm la un acord comercial major cu Marea Britanie. Ar putea fi foarte mare şi foarte atrăgător. Locuri de muncă!”, a transmis Donald Trump marţi prin Twitter.

„Uniunea Europeană este foarte protecţionistă faţă de Statele Unite. Să înceteze!”, a adăugat Donald Trump.

Donald Trump a denunţat în mod repetat surplusul comercial al Germaniei în relaţia cu Statele Unite. Liderul de la Casa Albă a avertizat că ar putea impune taxe vamale companiilor germane. În acelaşi timp, Washingtonul este într-o dispută privind importurile şi exporturile de oţel cu Brazilia, Canada, Uniunea Europeană, China, Japonia şi Mexic.

Planul Administraţiei Donald Trump de a impune tarife suplimentare la importurile de oţel din raţiuni de siguranţă naţională probabil va atrage acţiuni de „protecţie” din partea Uniunii Europene, au atras atenţia de curând surse politice şi din industria de profil.

Donald Trump a decis şi retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, atrăgându-şi critici privind încercarea de a le acorda avantaje companiilor americane, care astfel nu vor mai fi obligate să respecte standarde stricte de protejare a mediului înconjurător.

Abordarea protecţionistă a Administraţiei Donald Trump riscă să genereze un „război comercial”, a avertizat Camera de Comerţ germană (DIHK). „Trăim într-o lume în care un război comercial nu poate fi exclus”, declara recent Volker Treier, şeful Direcţiei pentru relaţii externe a Camerei de Comerţ germane (DIHK). Un avertisment similar a fost lansat de ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.