Trump, dat în judecată pentru că a acceptat avantaje din străinătate prin intermediul imperiului său de afaceri

Preşedintele american se confruntă cu un nou scandal de corupţie, în care i se aduc acuzaţii că ar fi acceptat diferite alte avantaje materiale de la guverne străine, ceea ce face ca toate aceste fapte să fie incompatibile cu statutul său oficial, de preşedinte al SUA.

12 iun. 2017, 11:55
Trump, dat în judecată pentru că a acceptat avantaje din străinătate prin intermediul imperiului său de afaceri

Procurorii din Maryland şi cei din Washington au făcut plângere, luni, împotriva actualului preşedinte american în baza „clauzei privind emolumentele (diferite avantaje, n.r.”. Aceasta este o dispoziţia formulată în Constituţia americană care interzice oricărei persoane care ocupă o funcţie publică să „accepte cadouri, retribuţii, funcţii sau titluri de orice fel, fie că este vorba despre un preşedinte, un prinţ, un rege sau de un stat străin”. 

Aceste noi acuzaţii se adaugă scandalurilor anterioare privind anchetele din Congres, cele ale FBI, precum şi nominalizarea procurorului special Robert Mueller privind o eventuală „coordonare” a echipei sale de campanie cu responsabilii ruşi.

Citeşte şi Românul care este omul de încredere al lui Donald Trump şi lucrează de 25 de ani pentru miliardarul american

După ce a devenit preşedinte la Casa Albă, Trump a trecut controlul afacerilor sale copiilor lui, dar şi-a conservat toate părţile sale în Organizaţia Trump.

Luni, procurorii din Maryland şi Districul Columbia (D.C.), scrie Washington Post. Cotidianul american îl citează pe Procurorul de Maryland, Brian Frosh, care a precizat că cererea are în vedere că, „de facto, Trump nu a separat interesele sale personale de cele prezidenţiale”.