Donald Trump, despre atacul armat din Florida: „Cred că nu aş fi ezitat să intru acolo chiar şi fără armă”

Donald Trump a afirmat luni că nu ar fi ezitat să intre "chiar şi fără armă" în liceul din Florida pentru a opri atacul armat care a făcut 17 morţi, la 14 februarie.

26 feb. 2018, 19:53
Donald Trump, despre atacul armat din Florida: „Cred că nu aş fi ezitat să intru acolo chiar şi fără armă”

„Cred că aş fi intrat acolo chiar şi fără armă şi cred că majoritatea celor prezenţi aici ar fi făcut la fel”, a declarat preşedintele american, în cursul unei reuniuni cu guvernatorii statelor federale.

Liderul administraţiei de la Washington a reiterat, totodată, criticile la adresa agenţilor de ordine care nu au intervenit în timpul atacului armat, după ce anterior afirmase că poliţistul responsabil cu protecţia şcolii a fost un „laş” pentru că nu a intervenit în interiorul clădirii.

„Ei nu sunt dintre cei decoraţi cu Medalia de Onoare. Modul în care au acţionat este absolut mizerabil”, a mai spus el, referindu-se la cea mai înaltă distincţie acordată de armata americană pentru a recompensa actele de eroism, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc nu susţine „niciun fel de interdicţie privind armele” în urma atacului din Florida

„Modul în care au acţionat este o ruşine”, a insistat Donald Trump.

La 14 februarie, Nikolas Cruz, un tânăr de 19 ani, a pătruns în liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland cu o puşcă de asalt semiautomată AR-15. În atacul armat, 17 persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea adolescenţi.