Donald Trump, dispus să discute telefonic cu liderul nord-coreean: Kim Jong-un „ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc”

Preşedintele american Donald Trump a declarat că în mod cert ar accepta o convorbire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, adăugând că speră ca discuţiile între Phenian şi Seul să aibă un rezultat pozitiv, informează France 24, preluat de Mediafax.

RomaniaTV.net
07 ian. 2018, 15:24
Donald Trump, dispus să discute telefonic cu liderul nord-coreean: Kim Jong-un „ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc”

Întrebat de reporteri la reşedinţa prezidenţială de vacanţă Camp David în legătură cu posibilitatea unei discuţii directe cu Kim Jong Un, Donald Trump şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens, însă nu fără precondiţii.

„Absolut, aş face asta”, a declarat Trump. „Nu am nicio problemă cu asta”, a adăugat preşedintele.

Kim Jong-un „ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc, nici măcar un procent. Înţelege asta”, a completat Trump.

„Dacă ceva ar putea rezulta din aceste discuţii, ar fi un lucru extraordinar pentru toată omenirea, ar fi un lucru extraordinar pentru lume”, şi-a exprimat speranţa liderul de la Casa Albă.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea, iar cei doi lideri s-au insultat reciproc în repetate rânduri.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un „succes”.

Ulterior, Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat vineri că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuţii la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.