Donald Trump este hotărât să-i deporteze pe cetăţenii fără documente valide

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit marţi cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor din SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide, relatează site-ul agenţiei Reuters.

10 ian. 2018, 07:32
Donald Trump este hotărât să-i deporteze pe cetăţenii fără documente valide

Trump doreşte ca orice acord privind migraţia să includă finanţarea ridicării unui zid la frontiera cu Mexicul şi înăsprirea restricţiilor în materie de imigraţie.

„Avem ceva în comun – vrem să rezolvăm această situaţie. Avem nevoie de acel zid. Aş fi vrut să nu-l construim, dar avem nevoie de zid. Nu suntem atât de departe în privinţa asigurării unei reforme cuprinzătoare a imigraţiei”, a spus Donald Trump.

În cadrul discuţiilor, preşedintele american a sugerat un acord în două faze, adresându-se mai întâi tinerilor imigranţi şi securităţii frontierelor, iar ulterior celorlalte problemele, potrivit Mediafax.

 „Au fost unele discuţii, dar poziţia noastră este clară şi poziţia lor este oarecum clară. Vrem să analizăm amănunţit şi să vedem dacă există loc pentru negocieri”, a precizat un oficial de la Casa Albă.

Citeşte şi Ultimatum de la Donald Trump: în 18 luni trebuie să părăsească SUA

800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă acum să fie expulzaţi. Donald Trump a anulat programul DACA, creat de către preşedintele Barack Obama şi susţinut de către democraţi.

Administraţia Trump a prezentat decizia de anulare a acestui program ca fiind necesară pentru a corecta o măsură ce ar încălca legislaţia privind imigraţia, adăugând că nicio persoană acoperită de acest program nu va fi afectată până la 5 martie 2018.