Donald Trump îi cere secretarului de stat american Rex Tillerson să nu-şi mai „PIARDĂ VREMEA” cu Coreea de Nord

Președintele american Donald Trump i-a transmis secretarului de stat Rex Tillerson să nu-și mai 'piardă vremea' cu Coreea de Nord, la o zi după ce șeful diplomației dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul, transmit DPA și AFP.

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 16:20
Donald Trump îi cere secretarului de stat american Rex Tillerson să nu-şi mai „PIARDĂ VREMEA” cu Coreea de Nord

I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, că își pierde vreme încercând să negocieze cu Little Rocket Man‘ (Micul Om-Rachetă), a postat Donald Trump duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un. 

‘… Conservă-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!‘ , i-a transmis Trump lui Rex Tillerson. 

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat sâmbătă, în cursul unei vizite la Beijing, că Washingtonul are deschise ‘linii de comunicare’ cu Phenianul pentru ‘a sonda’ voința regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja în discuții referitoare la programul nuclear.

‘Avem două sau trei canale deschise cu Phenian (…) Putem să le vorbim, le vorbim’, le-a dat asigurări Tillerson jurnaliștilor.

Departamentul de Stat a indicat totuși, la scurt timp după aceea, că Phenianul nu a manifestat ‘niciun semn de interes’ pentru negocieri cu SUA.