Donald Trump, în conflict cu Theresa May: „Concentrează-te pe terorismul islamic din Regatul Unit!”

Președintele american, Donald Trump, a îndemnat-o miercuri pe șefa guvernului de la Londra să se concentreze pe "terorismul islamic radical" din Regatul Unit, într-un răspuns la criticile formulate de Theresa May la adresa sa pentru că a distribuit înregistrări video ale unui lider britanic de extremă dreapta.

30 nov. 2017, 06:31
Donald Trump, în conflict cu Theresa May: „Concentrează-te pe terorismul islamic din Regatul Unit!”

Theresa May, nu te concentra asupra mea, concentrează-te pe terorismul islamic radical destructiv din interiorul Regatului Unit. Noi suntem bine!„, a scris Trump, pe contul său de Twitter.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a greșit distribuind pe Twitter înregistrări video antiislam care au fost inițial postate de un lider al grupului de extremă-dreaptă britanic Britain First, a deplâns miercuri un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, citat de Reuters și AFP.

Citeşte şi Donald Trump: Am făcut mai multe decât oricare alt preşedinte american în primele zece luni

Este greșit că președintele a făcut acest lucru„, a spus purtătorul de cuvânt.
    
Britain First încearcă să divizeze comunitățile prin afirmații pline de ură care răspândesc minciuni și alimentează tensiuni. Ei provoacă îngrijorare oamenilor care respectă legea„, a subliniat purtătorul de cuvânt.
    
Poporul britanic respinge retorica extremei-drepte, o antiteză a valorilor reprezentate de această țară: toleranță și respect„, a conchis el.

Cele trei clipuri, publicate de mai mulți ani pe rețelele sociale și ale căror origini sunt neclare pentru unii, au fost postate pe Twitter de Jayda Fransen, vicepreședinte al unui mic partid de extremă-dreaptă, Britain First, și sunt intitulate: „Un migrant musulman bate un olandez în cârje!”, „Un musulman distruge o statuie a Fecioarei Maria!” și „Mulțime islamistă împinge un adolescent de pe acoperiș și îl bate până la moarte!„.