Donald Trump l-a graţiat pe curcanul Peas, dar şi pe finalistul Carrots care „a cerut renumărarea voturilor”, de Ziua Recunoştinţei

Preşedintele american Donald Trump l-a ales spre graţiere cu ocazia Zilei Recunoştinţei pe curcanul Peas, dar s-a arătat îngăduitor şi faţă de Carrots, care a refuzat „să cedeze şi a cerut o renumărare a voturilor”.

RomaniaTV.net
21 nov. 2018, 11:24
Donald Trump l-a graţiat pe curcanul Peas, dar şi pe finalistul Carrots care „a cerut renumărarea voturilor”, de Ziua Recunoştinţei

Donald Trump a făcut anunţul marţi, în cadrul unei ceremonii la Casa Albă, la care a participat şi prima doamnă a Statelor Unite.

„În această perioadă a anului, ne gândim la multele binecuvântări din viaţa noastră. Vă mulţumesc că sunteţi aici. Ziua Recunoştinţei reprezintă momentul marilor tradiţii americane şi, astăzi, continuăm cu una specială – curcanul primeşte craţierea prezidenţială. Acel curcan este atât de norocos”, a spus Trump.

Preşedintele a glumit cu privire la soarta curcanilor făcând referire la recentele alegeri din Florida. Democraţii Bill Nelson şi Andrew Gillum au cedat, până la urmă, în faţa oponenţilor republicani, după renumărarea voturilor.

El a spus: „Câştigătorul a fost decis în urma unor alegeri corecte şi deschise desfăşurate pe site-ul Casei Albe. Au fost alegeri corecte. Din păcate, Carrots a refuzat să se recunoscă învins şi a cerut renumărarea voturilor şi ne luptăm cu Carrots”.

Peas a fost alesul oficial, iar finalistul Carrots a beneficiat şi el de milă. Amândoi, din Dakota de Sud, au ajuns duminică la Washington.

Spre deosebire de cei aproximativ 50 de milioane de curcani sacrificaţi şi consumaţi de americani anul acesta de Ziua Recunoştinţei, cele două păsări norocoase vor fi găzduite pentru tot restul vieţii – estimată la 10 ani – la „Gobblers Rest” din campusul Virginia Tech.

Păsările vor fi îngrijite de studenţii şi veterinarii de la departamentul Animal and Poultry Sciences al universitpăţii.

Anul trecut, curcanii Drumstick şi Wishbone, au fost – de asemenea – trimişi la Gobblers Rest, unde s-au alăturat lui Tater şi Tot, ultimii graţiaţi de preşedintele Obama.

În timpul discursului, Donald Trump a amintit de victimele incendiilor din California şi a mulţumit trupelor americane pentru efortul depus în statul dezvastat.

Ziua Recunoştinţei, care are la origine festivalul recoltei, este sărbătorită în SUA în fiecare a patra zi de joi a lunii noiembrie.