Donald Trump l-a nominalizat pe judecătorul Brett Kavanaugh la Curtea Supremă a SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a nominalizat luni pe judecătorul Brett Kavanaugh la Curtea Supremă de Justiţie. Numirea trebuie aprobată de Senat, unde Partidul Republican al preşedintelui deţine majoritatea.

10 iul. 2018, 07:27
Donald Trump l-a nominalizat pe judecătorul Brett Kavanaugh la Curtea Supremă a SUA

Brett Kavanaugh, judecător la o curte de Apel federală, în vârstă de 53 de ani, este cunoscut pentru orientarea sa conservatoare. Având în vedere vârsta sa şi faptul că numirile la Curtea Supremă a SUA sunt pe viaţă, el şi-ar putea pune amprenta asupra instanţei supreme americane timp de decenii.

Magistratul ales de Trump urmează să îl înlocuiască pe judecătorul Anthony Kennedy, de asemenea conservator, care şi-a anunţat luna trecută retragerea, la vârsta de 81 de ani, informează Agerpres

Preşedintele şi-a făcut cunoscută decizia la ora locală 21.00, de maximă audienţă la televiziunile de pe coasta de est a Statelor Unite, aşa cum anunţase presa în cursul dimineţii. Se ştia deja că el va alege unul din patru candidaţi, ceilalţi trei fiind tot judecători de curte de apel federală – Thomas Hardiman, Raymond Kethledge şi Amy Coney Barrett.

Brett Kavanaugh a mai obţinut o dată aprobarea Senatului SUA, după ce a fost desemnat în 2003 de preşedintele de atunci, George W. Bush, la Curtea de Apel a circuitului din Districtul Columbia, informează Agerpres

Kavanaugh este al doilea judecător la Curtea Supremă nominalizat de Trump. Anul trecut, preşedintele l-a desemnat pe Neil Gorsuch, care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai conservatori magistraţi.