Donald Trump, la Forumul Economic de la Davos: Interesele americane sunt pe primul loc

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lăudat, vineri, cu ocazia discursului rostit la Forumul Economic  de la Davos, performanţele economice obţinute de Statele Unite, mai ales în perioada preşedinţiei lui.

26 ian. 2018, 13:34
Donald Trump, la Forumul Economic de la Davos: Interesele americane sunt pe primul loc

Preşedintele american, Donald Trump, a evocat, în discursul rostit la Forumul Economic Davos, performanţele economice ale Statelor Unite, reiterând că va pune interesele americane pe primul loc şi subliniind că susţine comerţul internaţional, dar în termeni „corecţi”.

Totodată, Trump a lansat un atac dur la adresa practicilor comerciale ale „prădătorilor” şi şi-a avertizat partenerii la Forumul Economic Mondial, la Davos, că Statele Unite nu vor tolera astfel de practici comerciale ce distrug fără milă pieţele din toată lumea, potrivit bbc.com.

Citeşte şi Donald Trump participă în premieră la Forumul Economic Mondial de la Davos

Trump a mai spus că „Statele Unite au pus întotdeauna interesul naţional mai presus de toate când vine vorba şi despre comerţ, dar că „acest lucru nu înseamnă că SUA acţionează singure”. Din contră, a mai spus şeful statului, „SUA sunt deschise mediului de afaceri”.

Corespondenţii de presă de la Davos spun că politica „America First” pare să fie în contradicţie cu scopul conferinţei ce vizează promovarea globalizării şi a cooperării.