Donald Trump nu renunţă la zidul împotriva imigranţilor. „O dronă care care zboară în jurul lor nu-i va opri”

Preşedintele american Donald Trump a atenţionat marţi împotriva unei "noi caravane" a migranţilor, formată în Honduras şi care se îndreaptă spre SUA, un nou semn, potrivit preşedintelui, că este absolut necesară construirea unui zid la frontiera cu Mexicul.

15 ian. 2019, 14:52
Donald Trump nu renunţă la zidul împotriva imigranţilor. „O dronă care care zboară în jurul lor nu-i va opri”

„O nouă caravană mare se îndreaptă spre frontiera de sud (a SUA) dinspre Honduras. Spuneţi-le lui Nancy (Pelosi) şi Chuck (Schumer, liderii democraţi în Congres) că o dronă care zboară în jurul lor nu-i va opri”, a notat preşedintele american pe contul său de Twitter.

„Doar un zid îi va opri. Doar un zid, sau o barieră din oţel, îi va permite ţării noastre să fie în siguranţă!”, a adăugat Donald Trump, cerând să se pună capăt „shutdown”-ului care paralizează administraţia federală americană de peste trei săptămâni, informează Agerpres.

Deja de săptămâna trecută, liderul de la Casa Albă a afirmat că se aşteaptă la o coloană de migranţi „gigantică”, „mai mare decât orice s-a văzut”.

Citeşte şi Donald Trump îşi apără cu înverşunare zidul. „Fără asta vor fi probleme. Şi moarte, mulţi morţi”

Luni, zeci de candidaţi la plecarea spre SUA s-au adunat în oraşul San Pedro Sula, Honduras, în vederea formării, marţi, a unei „caravane” cu destinaţia Statele Unite, potrivit Agerpres.

La Washington, discuţiile asupra bugetului între preşedintele republican, care cere 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii democraţi, care se opun în mod ferm proiectului, sunt în impas şi „shutdown”-ul se prelungeşte.