Donald Trump promite americanilor „asigurare pentru toată lumea” în locul Obamacare

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat zilele trecute că va renunţa la sistemul de asigurări de sănătate cunoscut sub numele de Obamacare, iar acum le-a promis americanilor că va oferi "asigurare pentru toată lumea"

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 07:18
Donald Trump promite americanilor „asigurare pentru toată lumea” în locul Obamacare

Donald Trump spune că planul său privin asigurările medicale „este în mare parte gata, până la detaliile finale”. Nu l-am prezentat până acum, dar o vom face în scurt timp”, a afirmat Trump, într-un interviu publicat duminică de Washington Post. Preşedintele ales al SUA a precizat că așteaptă pentru aceasta confirmarea de către Senat a lui Tom Price, desemnat pentru funcția de ministru al sănătății.

„Vom avea asigurare pentru toată lumea. A existat o filosofie în unele cercuri cum că, dacă nu poți plăti pentru ea, nu o primești. Acest lucru nu se va întâmpla cu noi”, a mai spus președintele ales.

Trump nu a dat totuși detalii despre propunerile sale de înlocuire a legislației emblematice promovate de actualul președinte, Barack Obama, în domeniul asigurărilor de sănătate, afirmând că el va conține „deductibilități mult mai joase”. El a mai declarat că va lua în vizor companiile farmaceutice în legătură cu prețurile la medicamente, insistând ca aceste companii să negocieze direct cu Medicare și Medicaid – programele administrate de guvernul federal – planurile pentru vârstnici și persoanele sărace.

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a votat vineri o măsură prin care se declanșează revocarea sistemului Obamacare, după ce Senatul a adoptat o decizie similară joi.