Donald Trump rămâne fără fundaţia sa. Aceasta va fi dizolvată pentru că a fost implicată în alegerile prezidenţiale

Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York, care a susţinut că actualul lider de la Casa Albă a folosit necorespunzător fundaţia sa în campania prezidenţială din 2016, informează Reuters şi AFP.

18 dec. 2018, 18:29
Donald Trump rămâne fără fundaţia sa. Aceasta va fi dizolvată pentru că a fost implicată în alegerile prezidenţiale

Fundaţia, despre care justiţia new-yorkeză afirmă că a fost utilizată de miliardarul republican pentru finanţarea cheltuielilor personale, a semnat un acord prin care acceptă ”să se dizolve sub supraveghere judiciară”, a precizat procurorul general al statului New York, democrata Barbara Underwood, într-un comunicat, informează Agerpres.

Justiţia mai solicită Fundaţiei Trump să restituie milioane de dolari suspectate că au fost cheltuite neadecvat, precum şi interdicţia ca Donald Trump şi cei trei copii ai săi să conducă organizaţii umanitare, potrivit Agerpres.

Barbara Underwood a spus că activele Fundaţiei Trump vor fi distribuite unor organizaţii umanitare care vor fi verificate de biroul procurorului general al statului New York. Înţelegerea trebuie să fie aprobată în prealabil de un judecător de stat.