Donald Trump vrea să îl invite pe Vladimir Putin la Casa Albă. Aşteaptă doar „momentul potrivit”

Președintele american Donald Trump a declarat că-l va invita la Casa Albă pe omologul său rus, Vladimir Putin, 'la momentul potrivit', fără să detalieze nici când și nici în ce circumstanțe ar putea avea loc o astfel de întâlnire.

14 iul. 2017, 10:44
Donald Trump vrea să îl invite pe Vladimir Putin la Casa Albă. Aşteaptă doar „momentul potrivit”

Donald Trump spune că-l va invita pe Vladimir Putin la Casa Albă ‘la momentul potrivit’. ‘Aș spune că da, la momentul potrivit. Nu cred că acum este momentul potrivit, însă răspunsul este da’, a răspuns Trump atunci când a fost întrebat dacă îl va invita pe Putin la reședința prezidențială.

‘Cel mai simplu pentru mine ar fi să spun că nu, nici vorbă, n-o voi face. Ar fi cel mai simplu pentru mine să fac asta, dar ar fi și cel mai stupid lucru pe care l-aș putea face’, a adăugat Trump în cadrul unor declarații făcute miercuri la bordul Air Force One, a căror difuzare a fost autorizată joi de Casa Albă.

Citeşte şi Donald Trump a mărturisit că se înţelege foarte bine cu Vladimir Putin şi au făcut glume pe seama lui Hillary Clinton

Comentariile lui Trump au loc după prima întâlnire față în față cu Putin, care a avut săptămâna trecută în marginea summitului G20, desfășurat la Hamburg, în Germania, o întrevedere care a durat mai bine de două ore, mai mult decât dublul prevăzut, și în care — potrivit Casei Albe — magnatul american l-a luat la întrebări pe Putin pe tema presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

În discuțiile sale cu ziariștii, la bordul avionului prezidențial, Trump a susținut că a existat o întrebare pe care a uitat s-o adreseze lui Putin în timpul lungii lor întrevederi. ‘Data viitoare când mă mai văd cu Putin, îl voi întreba: de partea cui erai de fapt? Pentru că nu cred că ar fi putut fi de partea mea’, a declarat Trump, referindu-se la afirmațiile potrivit cărora presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane ar fi avut ca scop favorizarea lui Trump în detrimentul contracandidatei sa democrate, Hillary Clinton.