Donald Tusk a vorbit în bulgară despre Hristo Stoicikov acum un an, când Bulgaria a preluat preşedinţia Consiliului UE

Discursul de joi seară, de la Ateneu, al lui Donald Tusk, care i-a atras simpatia tuturor românilor, este copiat la indigo după discursul pe care l-a ţinut în ianuarie 2018, la Sofia, când Bulgaria a preluat preşedinţia Consiliului UE. Donald Tusk a vorbit atunci în limba bulgară, a dat citate din autorii lor cei mai cunoscuţi şi l-a pomenit pe unul din cei mai mari fotbalişti ai lor, Hristo Stoicikov.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 15:59
Donald Tusk a vorbit în bulgară despre Hristo Stoicikov acum un an, când Bulgaria a preluat preşedinţia Consiliului UE

Donald Tusk a vorbit în limba bulgară acum fix un an, în ianuarie 2018, la ceremonia de preluare de către Bulgaria a preşedinţiei Consiliului UE.

El a dat un citat din scriitorul Ivan Vazov şi a transmis un mesaj de empatie pentru Bulgaria, spunând că înţelege greutăţile prin care a trecut această ţară. 

De asemenea, Donald Tusk nu a ratat pomenirea unuia din cei mai mari fotbalişti bulgari ai tuturor timpurilor, Hristo Stoicikov. 

„Cred că preşedinţia bulgară a Consiliului UE va fi la fel de eficientă cum a fost Hristo Stoicikov la Campionatul Mondial de Fotbal acum un sfert de secol”, a spus Donald Tusk în ianuarie 2018, potrivit site-ului Radio Bulgaria . La Campionatul Mondial din 1994, Bulgaria a jucat semifinala cu Italia, pe care a pierdut-o cu 1 – 2.

Joi seară, Donald Tusk a emoţionat întreaga Românie, ţinându-şi discursul în limba română şi făcând numeroase trimiteri la valorile culturale româneşti. El s-a declarat încrezător că ţara noastră va apăra valorile europene cum a apărat Helmut Duckadam patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni, în 1986.

Citeşte şi: Donald Tusk, moment impresionant, a ţinut discursul în română: „Prima maşină a familiei a fost o Dacia 1300” VIDEO