Dorel Vişan: „Apar surogatele culturale şi rebuturile artistice”

Actorul Dorel Vişan şi-a manifestat, miercuri, la Iaşi, îngrijorarea faţă de apariţia "surogatelor culturale" şi a "rebuturilor artistice".

10 mai 2017, 12:22
Dorel Vişan: „Apar surogatele culturale şi rebuturile artistice”

Dorel Vişan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul deschiderii oficiale a festivalului Serile Filmului Românesc (SFR), că, pe fondul dezvoltării tehnice, „cultura intră în decadenţă”.

În acest context, Vişan apreciază că SFR este un festival cu filme şi cu invitaţi de calitate.

„SFR este un festival foarte minuţios organizat, cu o selecţie de calitate, cu invitaţi de calitate şi care face oarecum o mică breşă în cultura nouă, pentru că trăim vremuri foarte speciale, trăim vremea unei dezvoltări tehnice inimaginabile şi, întotdeauna, când dezvoltarea tehnică este foarte mare, cultura intră în decadenţă, apar surogatele culturale şi rebuturile artistice şi atunci orice încercare de însufleţire a culturii prin artişti importanţi, prin lucrările importante, este un lucru minunat”, a afirmat Dorel Vişan.

Cunoscutul actor şi-a manifestat dezamăgirea că niciun reprezentant al Ministerului Culturii nu este prezent la cea de-a opta ediţie a SFR.

Festivalul SFR va cuprinde în ediţia sa din 2017 o „Retrospectivă Dorel Vişan. O viaţă de artist închinată frumosului”, care cuprinde producţii cinematografice în care este implicat cunoscutul actor.