Dorin Cioabă, despre moartea tatălui său: A fost un caz de MALPRAXIS şi pot dovedi cu acte

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor Florin Cioabă, a declarat că moartea tatălui său a fost un caz de malpraxis, medicii turci fiind vinovaţi de decesul acestuia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cioabă a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri, la reşedinţa familiei din municipiul Sibiu.

21 aug. 2013, 07:20
Dorin Cioabă, despre moartea tatălui său: A fost un caz de MALPRAXIS şi pot dovedi cu acte

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor Florin Cioabă, a declarat că, în opinia sa, medicii turci sunt vinovaţi pentru moartea tatălui său, întrucât au efectuat o intervenţie greşită, care i-a agravat starea. De asemenea, Dorin Cioabă spune că are documente şi dovezi în baza cărora aceştia pot fi traşi la răspundere.

Am toate actele pentru că eu cred şi am siguranţa, o să stau de vorbă cu oameni de specialitate… Tata este un caz de malpraxis. Tata a fost omorât cu zile, pentru că actele dovedesc acest lucru„, a declarat Dorin Cioabă.

Mai mult, Dorin Cioabă i-a dezvăluit jurnalistului Florin Condurăţeau că tatăl său a făcut şi accident vascular, nu numai infarct, că a fost dus la spital cu o salvare neechipată şi că pentru internarea la terapie intensivă i s-a cerut familiei suma de 5.000 de dolari. 

Fiul lui Florin Cioabă a mai spus că Ministerul Afecerilor Externe nu a făcut nimic pentru a-i ajuta familia până când cazul nu a fost mediatizat de presă.

„Până când nu am făcut scandal în presă, consulul nu s-a mişcat din fotoliu, MAE s-a mişcat foarte greu prin consulat”, a susţinut Dorin Cioabă.

Marţi, Dorin Cioabă declara, la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, că au existat nelămuriri privind informaţiile de la spital, din cauza lipsei unui dialog şi din cauza translatorilor, care nu au transmis ce trebuia, şi că medicii „şi-au dat tot interesul” pentru a-i salva tatăl, fiind în permanenţă lângă familia sa.

„În România au fost zile libere şi nu am putut lua legătura pentru a ne pune la dispoziţie asigurarea de sănătate. Imediat ce am avut-o, am adus-o la spital şi imediat s-au întocmit formalităţile şi în cel mai scurt timp trupul tatălui meu va fi transportat la avion. S-au vehiculat anumite sume de bani cerute de spital, dar a fost lipsă de informaţie şi de dialog între noi si spital, am avut tot felul de translatori care n-au transmis ce trebuia. Spitalul a făcut tot ce trebuia, au fost lângă noi tot timpul şi şi-au dat tot interesul să-l salveze pe tata. Au plâns cu noi, s-au rugat cu noi şi au dat sânge pentru tatăl meu”, susţinea Dorin Cioabă.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, în noaptea de marţi spre miercuri, la reşedinţa familiei din municipiul Sibiu. Fiul Daniel şi zeci de romi l-au aşteptat. Sicriul a fost preluat de o maşină mortuară şi dus la o capelă din Bucureşti acolo unde a fost mutat într-un sicriu model american şi îmbrăcat într-un costum Armani. Corpul neînsufleţit a ajuns apoi la Sibiu, iar înmormântarea va avea loc vineri.

Citeşte şi Lideri ai cultelor penticostal şi baptist vor oficia slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă