Dorin Cioabă: NU am cerut bani statului român. Vezi când ar urma să fie REPATRIAT trupul tatălui său

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat luni, că nu a cerut bani statului român pentru achitarea facturii de spitalizare a tatălui său de la spitalul din Turcia, ci sprijin consular pentru întocmirea actelor.

RomaniaTV.net
19 aug. 2013, 07:40
Dorin Cioabă: NU am cerut bani statului român. Vezi când ar urma să fie REPATRIAT trupul tatălui său

Moartea lui Florin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni, începe să dea naştere la numeroase controverse. Cea mai amplă este legată de repatrierea trupului neînsufleţit al lui Florin Cioabă din Turcia. După ce duminică seară s-a spus că factura emisă de clinicile din Turcia unde a fost îngrijit Florin Cioabă este de 350.000 de dolari, iar fiul acestuia, Dorin, a spus că are nevoie de sprijin pentru a repatria trupul tatălui său, luni lucrurile s-au întors la 180 de grade. Pe de o parte, medicii din Turcia susţin că serviciile medicale nu se ridică la 350.000 de dolari, iar Dorin Cioabă a revenit şi a spus că nu a cerut niciun moment bani de la statul român, ci sprijin consular pentru întocmirea actelor necesare repatrierii.

„Nu am cerut bani de la statul român. Noi am cerut sprijin consular pentru întocmirea actelor. De asemenea, dorim să se clarifice cu asigurarea. Tata era asigurat în România, plătea asigurările de sănătate”, a explicat Dorin Cioabă.

El speră să-şi aducă tatăl în ţară „luni seară sau cel târziu marţi, în funcţie de cât de repede se rezolvă cu actele”.

CITEŞTE ŞI: Familia a comandat SICRIU din AUR pentru regele Cioabă. Vezi ce funeralii grandioase se pregătesc

Împăratul Iulian al romilor a anunţat că urmează trei zile de funeralii pentru autointitulatul rege al romilor, decedat duminică în spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, după care va avea loc înmormântarea în Cimitirul Municipal din Sibiu, unde Florin Cioabă va fi înhumat lângă părinţii săi.

„Trei zile de mâine încolo vor fi funeralii, pregătiri de înmormântare. Femeile trei zile nu fac mâncare, cât e mortul în casă, mănâncă numai mâncare rece. Nu spală. Nu se piaptănă. Femeile nu poartă doliu. Nu se îmbracă în haine negre. Acestea sunt obiceiurile la noi. Bărbaţii vin trei zile la priveghi, se rânduiesc, de seara până dimineaţa. Dimineaţa le iau alţii locul, vor fi trei zile şi trei nopţi de priveghi. După asta, va fi doliu de 30 de zile, nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Noi suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, a explicat împăratul Iulian.

CITEŞTE ŞI: Un lider rom estimează că la înmormântarea lui Cioabă vor veni în jur de 200.000 de oameni

El a adăugat că Florin Cioabă va fi îngropat fără sceptru şi fără coroană, acestea rămânând urmaşului său la tron.

Potrivit împăratului Iulian, la priveghi şi la înmormântarea lui Florin Cioabă sunt aşteptaţi romi din toată ţara.

La înmormântare, tradiţia ţigănească cere ca Florin Cioabă să fie condus la groapă de un întreg alai, iar în urma sicriului să se arunce monede pe jos, care sunt adunate de copii.

‘Indiferent că e rege, cine e, tradiţia mortului este o persoană de neatins. Mortul este sacru. Nu se atinge, să nu fie în preajmă câini, pisici. Să nu treacă prin faţa mortului femei. Se aruncă bani când e condus la groapă. Să-şi plătească mortul drumurile pe unde merge”, a adăugat împăratul Iulian.

El speră ca Florin Cioabă să fie îngropat alături de tatăl său, de primul rege autointitulat al romilor, în Cimitirul Municipal din Sibiu.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit, duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya.

Florin Cioabă a suferit un infarct săptămâna trecută, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, fiind în stare gravă mai multe zile. El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi, unde medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie.