Dorin Cocoş, încă un denunţ DE MILIOANE la DNA. Cum se împărţeau banii în MAFIA din ANRP

Dorin Cocoş a făcut un nou denunţ la DNA de această dată în dosarul ANRP, cel în care se află încă în arest preventiv. Fostul soţ al Elenei Udrea şi-a recunoscut la DNA rolul de coordonator şi împărţitor al şpăgilor care mişcau lucrurile la ANRP.

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 20:43
Dorin Cocoş, încă un denunţ DE MILIOANE la DNA. Cum se împărţeau banii în MAFIA din ANRP

Dorin Cocoş nu se mai opreşte din scris la DNA, de când i s-a confirmat că, dacă spune ce ştie, ar putea schimba celula din Arestul Central cu arestul mult mai confortabil de la domiciliu. După denunţul privind banii negri din dosarul Microsoft, despre care spune că au intrat în conturile PDL şi în campaniile electorale din 2009 şi despre care Elena Udrea avea cunoştinţă, contrar spuselor sale de până deunăzi, omul de afaceri îi toarnă acum şi pe toţi cei cu care a împărţit bani în dosarul ANRP.

Elena Udrea: Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL. Aşa se face, întrebaţi-i pe Ponta, pe Iohannis VIDEO

Centrul de comandă era chiar biroul din hotelul pe care îl au şi astăzi Elena Udrea şi Dorin Cocoş. Gheorghe Stelian mergea des acolo ca să ducă banii. Fostul soţ al Elenei Udrea mărturiseşte o şpagă cu 2 milioane de euro mai mică decât cea despre care vorbeşte Stelian Gheorghe în denunţul său. Dar povesteşte cu lux de amănunte cum se împărţeau banii.

În total, vorbim de parcursul a aproape 13 milioane de euro care puneau în mişcare lucrurile la ARNP. Crinuţa Dumitrean, spre exemplu, a primit 1,8 milioane de euro pentru două dosare diferite, banii ajungând la ea într-o mapă, transportată de şofer.

Sergiu Diacomatu şi Dragoş Bogdan, adjunct al şefului Fiscului la acea vreme, veneau să-şi ia banii singuri din biroul lui Dorin Cocoş. La Diacomatu au ajuns în total, pe aceste afaceri, 7,5 milioane de euro. Dragoş Bogdan lua 800.000 de euro. Cocoş nu a omis să spună şi ce bani rămâneau la el din aceste şpăgi: 2,7 milioane de euro.

Denunţul care l-a păstrat în afara gratiilor pe rechinul imobiliar Stelu este confruntat, zilele acestea, cu mult aşteptata mărturisire în anchetă a lui Dorin Cocoş. Sătul să joace rolul ţapului ispăşitor, fostul soţ al Elenei Udrea a formulat, la rândul său, un denunţ extrem de interesant. Numai că valoarea raportată a şpăgii este cu 2 milioane de euro mai mică decât cea pusă pe hârtie de Stelian Gheorghe.

Totuşi, după denunţul din dosarul ANRP, Dorin Cocoş are mari şanse ca, la începutul lunii martie, când îi expiră mandatul de arestare preventivă pentru implicare în retrocedări ilegale, procurorii să ceară şi în acest dosar, ca şi în Microsoft, preschimbarea măsurii preventive în arest la domiciliu.

Denunţul lui Dorin Cocoş. Fostul soţ al lui Udrea explică mecanismul şpăgii la PDL

Potrivit denunţului lui Dorin Cocoş, în dosarul de retrocedare Stelian Gheorghe – Gheorghe Gabriel, Adrian Adrici Valentin Vişoiu, valoarea totală a şpăgilor a ajuns la 8 milioane de euro. Bani plătiţi de „Stelu” către Sergiu Diacomatu (5.000.000 euro), Crinuţa Dumitrean (1.000.000 euro), Dragoş Bogdan (800.000 euro) şi Dorin Cocoş (1.200.000 euro).

Aceasta nu a fost, însă, prima colaborare financiară pe axa Stelu-Cocoş-ANRP. Pentru că acelaşi imobiliar de succes mai făcuse o „afacere” în condiţii asemănătoare, cu aceeaşi parteneri. În calitate de reprezentant al titularilor de drepturi litigioase Ion Anton şi Nae Nicolae, ultimul dintre ei decedat în condiţii tragice în urma unui accident oribil , Stelian Gheorghe a mai plătit o şpagă de 4.800.000 de euro pentru aprobarea altui dosar de retrocedare, cel în care au fost implicaţi şi Ion Anton şi Nae Nicolae. Singurul sărit de la împărţeală, conform denunţului lui Dorin Cocoş, a fost adjunctul lui Sorin Blejnar, Dragoş Bogdan. Şpaga de 4,8 milioane de euro plătită de Stelian Gheorghe în acest dosar a fost împărţită astfel: 2,5 milioane la Sergiu Diacomatu, 800.000 de euro la Crinuţa Dumitrean şi 1,5 milioane de euro la Dorin Cocoş.