Dorin Rotariu, transferat la FC Bruges pentru 2,2 milioane de euro

FC Bruges a anunţat, marţi seară, că a ajuns la un acord cu FC Dinamo pentru transferul atacantului Dorin Rotariu. Tânărul internaţional (21 de ani) a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu liderul din Belgia.  

31 ian. 2017, 23:17
Dorin Rotariu, transferat la FC Bruges pentru 2,2 milioane de euro

Dorin Rotariu este noul jucător al lui Club Brugge. Mijlocaşul ofensiv al lui Dinamo s-a înţeles în această seară cu formaţia din Belgia. Mutarea se va face contra sumei de 2,2 milioane de euro.  

Cu ceva mai mult de o oră înainte de expirarea perioadei de transferuri din Vest, Brugge a ajuns la un acord cu formaţia din Ştefan cel Mare privind transferul celui mai de perspectivă jucător al lui Andone. Suma pe care se va face mutarea – 2,2 milioane de euro – reprezintă un record pentru echipele din Liga 1 în această iarnă. Totodată, clubul din Ştefan cel Mare păstrează procente dintr-o eventuală revânzare a lui Roti. Nu toţi banii vor intra însă în conturile lui Dinamo, 50% din drepturile federative fiind deţinute de Timişoara, fosta formaţie a fotbalistului.

Interesul campioanei Belgiei nu este unul nou, clubul monitorizându-l de mai mult timp pe jucătorul lui Dinamo. La meciul tur cu Steaua, din semifinalele Cupei Ligii, de exemplu, Brugge a avut un scouter în tribunele Arenei Naţionale. Trimisul belgienilor a avut ce vedea. Deşi nu a fost titular, intrând pe teren abia în minutul 70, fotbalistul de 21 de ani a stabilit rezultatul final, 4-1 în favoarea alb-roşiilor, cu o execuţie superbă, în minutul 90. 

Reprezentanţii lui Brugge au fost prezenţi zilele acestea în România, unde au negociat pentru transferul lui Ivan. Din câte se pare, CS U a dorit 4 milioane de euro în schimbul atacantului, însă belgienii erau dispuşi să urce oferta doar până la 3 milioane de euro. Cum Rotariu era de asemenea pe radarul lor, board-ul lui Brugge a reuşit în cele din urmă să îl ia pe dinamovist.