Doru Ţuluş confirmă că preşedintele Klaus Iohannis a fost urmărit penal

Victor Ciutacu a dezvăluit, marți seara, la România TV, o discuție cu un celebru procuror DNA, care a instrumentat un dosar penal pe care l-a avut Klaus Iohannis. Este vorba despre Doru Țuluș, șef de secție și sub mandatul Laurei Codruța Kovesi, până când s-au certat și a fost revocat.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 19:05
Doru Ţuluş confirmă că preşedintele Klaus Iohannis a fost urmărit penal

Victor Ciutacu spune că l-a sunat pe Țuluș să îi confirme dacă președintele Klaus Iohannis a fost urmărit penal sau nu, așa cum a susținut mereu. Conform lui Ciutacu, procurorul DNA a confirmat că Iohannis a fost urmărit penal.

„Victor Ciutacu: Domne, tu sigur ai semnat scoaterea de sub urmărirea penală a lui Klaus Iohannis?

Doru Țuluș: Da!

Victor Ciutacu: Sigur i-ai închis dosarul?

Doru Țuluș: Da!”, a fost relatarea pe care a făcut-o jurnalistul.

Dosarul la care face referire Ciutacu și în care Iohannis a fost urmărit penal, deși a spus că niciodată nu a avut această calitate, a fost semnat de procurorii Doru Florin Ţuluş şi soţia sa, Claudia Mihaela Roşu. Prin Ordonanţa nr. 270/P/2009, dată în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, s-au dispus faţă de Iohannis Klaus Werner următoarele:

– scoaterea de sub urmărirea penală pentru infracţiunea prevăzută de art. 248 ind. 1, rap. la art. 248 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată”;

– neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile prevăzute de art. 248 şi 246 din Codul penal, respectiv art. 26 raportat la art. 248 şi 246 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată”, respectiv „Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor”.

Este vorba despre dosarele în care preşedintele Klaus Iohannis era anchetat pentru infracţiunile de fals şi uz de fals în legătură cu imobilele din Sibiu.