Dosar al lui Dinu Patriciu, ţinut vreme de şase ani la sertar de un procuror DIICOT. Raportul IJ

Un dosar al lui Dinu Patriciu şi Sorin Roşca Stănescu a fost ţinut timp de şase ani la sertar de un procuror DIICOT, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare. Procuroarea Adriana Cristescu, care l-a făcut să plângă pe Patriciu, în 2005, la arestare, a ţinut un alt dosar, disjuns din cauza rompetrol, fără să facă nimic în anchetă. Între timp, magistratul s-a pensionat, iar cazul a fost repartizat unui alt procuror, care acum ia dosarul de la zero.

RomaniaTV.net
13 iul. 2015, 08:19
Dosar al lui Dinu Patriciu, ţinut vreme de şase ani la sertar de un procuror DIICOT. Raportul IJ

În 2006, procurorul Adriana Cristescu a disjuns din cauza Rompetrol, aflată în instrumentare la DIICOT, un alt dosar privind modul de privatizare a rafinăriilor Vega şi Petromidia, aflate acum sub patronajul Kazmunay Gaz.

Magitratul, care în 2005 a dispus reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Dinu Patriciu şi care a cerut arestarea acestuia în dosarul Rompetrol, a ţinut, însă, mai bine de şase ani dosarul la sertar, fără a efectua vreun act de procedură penală. Singurul pas făcut în dosar de procuror a fost dispunerea efectuării unei expertize financiar-contabilă, dar lucrurile s-au oprit acolo potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.

Cum conducea Alina Bica DIICOT-ul: „Folosea un ton ridicat, inspira nesiguranţă”. Raportul IJ

În 2014, an în care Dinu Patriciu a decedat, Adriana Cristescu s-a pensionat, iar dosarul a fost redistribuit unui alt procuror din cadrul DIICOT, care acum ia de la zero ancheta şi a dispus efectuarea unei noi expertize financiar contabile.

„Ultimul act de urmărire penală efectuat de procuror C.A. este din luna septembrie 2009, în prezent procurorul fiind pensionat”, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.