Dosar penal pentru o angajată a Poliţiei după un accident. Soţul ei, tot poliţist, cercetat pentru tentativă de muşamalizare a cazului

Vinovatã de producerea unui accident rutier petrecut, în urmã cu câteva zile pe podul de la Crasna, o dispeceră de la IPJ Vaslui s-a ales cu dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã. Si asta dupã ce fiica acesteia s-a ales cu câteva rãni si a ajuns la spital. Cazul este unul cu atât mai grav cu cât angajata IPJ, nu avea asigurare la maşina, iar inspecţia tehnică periodică era expirată. Mai mult, ea şi soţul ei, tot poliţist, ar fi încercat să muşamalizeze accidentul. Cazul este acum şi în atentia poliţiştilor de la Control Intern, potrivit vremeanoua.ro.

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 07:15
Dosar penal pentru o angajată a Poliţiei după un accident. Soţul ei, tot poliţist, cercetat pentru tentativă de muşamalizare a cazului

Accidentul provocat de angajata IPJ Vaslui s-a produs pe podul de la Crasn. Aflatã la volanul masinii sale si cu fetita ei de 14 ani pasager, femeia nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care circula regulamentar. Ambele masini au intrat, în acelasi timp, pe pod si s-au ciocnit. Martor la accident a fost si un echipaj de pe o ambulantã care se întorcea din misiune. Minora aflată în maşina angajatei IPJ a fost rănită şi a fost dusă la spital. În acest caz, politistii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã si au aplicat colegei lor douã amenzi, pentru ITP expiratã si lipsa asigurãrii în valoare totalã de 7.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate plãcutele si certificatul de înmatriculare ale masinii si soferita a rãmas fãrã permisul de conducere timp de trei luni.

Sotul dispecerei ar fi încercat sã musamalizeze accidentul, mai susţine sursa citată. Cazul este acum cercetat de Controlul Intern care au demarat o anchetã.

“În cazul în care se constatã cã unul dintre autovehiculele implicate într-un accident nu are asigurare si Inspectia Tehnicã expiratã atunci, indiferent de gradul de vinovãtie, devii principalul vinovat. În cazul accidentului de la Crasna lucrurile au fost clare astfel cã au fost aplicate santiuni si întocmit dosar penal. În plus, cazul a ajuns si în atentia colegilor de la Control Intern care fac cercetãri”, spun surse din IPJ Vaslui.