Dosarul crimei de la metrou. Cum ar putea scăpa Magdalena Şerban de acuzaţiile de omor şi tentativă de omor

Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tănără pe care a împins-o în faţa metroului în staţia Dristor 1 şi a încercat să facă acelaşi lucru unei alte fete în staţia de metrou Costin Georgian, ar putea scăpa de închisoare. În timpul audierilor de vineri la parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Magdalena Şerban a declarat că deţine mai multe documente care atestă faptul că a fost internată în Spania într-o clinică psihiatrică. Luni, avocata Magdalenei Şerban a depus la dosar mai multe înscrisori în acest sens.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 14:55
Dosarul crimei de la metrou. Cum ar putea scăpa Magdalena Şerban de acuzaţiile de omor şi tentativă de omor

„Scopul sosirii mele de astazi la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti este acela, pe de o parte, in vederea bune desfasurari a urmaririi penale, iar, pe de alta parte, faptul ca inculpata a afirmat in data de 15 decembrie 2017, în momentul în care a fost chemată la Parchet, în prezenţa mea şi a procurorului cum că ar deţine o serie de înscrisuri sau acte cu referire strictă la o serie de tratamente sau internari pe care dumneaei le-ar fi avut pe perioada cât a locuit în Spania, motiv pentru care demersul meu de astăzi reflectă în principal acest aspect. Tot inculpata a afirmat în cadrul audierii din data de 15 decembrie că fratele ei i-ar fi tutore, ceea ce în opinia mea de avocat, repezintă că acesta ar fi fost pusă sub interdicţie, evident în baza unor înscrisuri care să ateste acest aspect, iar aceste înscrisuri consider că sunt imperios necesare a fi puse la dispoziţia comisiei medico-legale ce urmeaza să o expertizeze psihiatric”, a declarat avocata Magdalenei Şerban. 

Consider ca este o femeie bolnava psihic la momentul acesta, a fost si este in continuare si, in opinia mea, subliniez, cred ca nu a avut discernamantul faptelor sale in momentul comiterii infractiunilor ce i se imputa„, a mai declarat avocata.

 

Magdalena Şerban este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind principalul suspect în cazul crimei din staţia de metrou Dristor 1 şi în cazul tentativei de omor din staţia de metrou Costin Georgian.

Marti seară, Magdalena Şerban a împins o tânără pe şina de metrou, iar după ce victima a căzut pe sine, în timp ce încerca să se prindă de marginea peronului să se salveze, agresoarea a lovit-o în cap cu piciorul. Imediat, tânăra a fost lovită de trenul care intra în staţie şi a murit. Ea avea 25 de ani. Cu câteva ore înainte, Magdalena Şerban a încercat să împingă o altă tânără pe linia de metrou în staţia Costin Georgian. Tânăra a reuşit să scape după ce s-a luptat cu femeia.

Citeşte şi De ce nu a intervenit nimeni să o scape pe tânără din mâna criminalei de la metrou. Cum să scapi cu viaţă dintr-o astfel de situaţie

Magdalena Şerban a fost închisă singură, într-o celulă capitonată, a Spitalului Penitenciar Jilava. Femeia a fost audiată vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar după audieri a fost dusă din nou la Spitalul Penitenciar Jilava.