Dosarul „Crimele comunismului”: Au fost audiate majoritatea victimelor care au fost cercetate şi condamnate în 1987

Procurorii Parchetului instanţei supreme anunţă, marţi, că în dosarul "Crimele comunismului”, în care se fac cercetări pentru infracţiuni contra umanităţii desfăşurate de regimul comunist împotriva participanţilor la revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987, au fost audiate majoritatea victimelor, fiind făcute cercetări şi pentru identificarea angajaţilor de la miliţie şi securitate care au întocmit actele de urmărire penală pentru manifestanţi.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 09:23
Dosarul „Crimele comunismului”: Au fost audiate majoritatea victimelor care au fost cercetate şi condamnate în 1987

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie spune, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în dosarul „Crimele comunismului”, instrumentat de procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare, se fac cercetări pentru infracţiuni contra umanităţii cu privire la acţiunile represive şi sistematice desfăşurate de regimul comunist împotriva participanţilor la revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987.

Potrivit Parchetului, în acest dosar au fost audiate majoritatea victimelor care au fost cercetate şi condamnate în anul 1987 pentru participarea la revolta anticomunistă de la Braşov. De asemenea, au fost făcute cercetări pentru identificarea lucrătorilor de miliţie şi securitate care au întocmit actele de urmărire penală privind pe participanţii la revolta anticomunistă de la Braşov sau care au dispus măsuri de urmărire informativă a acestora pe întreaga perioadă în care, în mod nelegal, după publicarea Decretului nr. 11/1988 privind amnistierea unor infracţiuni şi reducerea unor pedepse, s-a menţinut obligaţia de a nu părăsi domiciliul obligatoriu, stabilit în diverse judeţe ale ţării.

Procurorii mai spun că la cercetări au fost avute în vedere inclusiv materialele şi documentele transmise de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cu privire la acţiunile regimului comunist împotriva participanţilor la revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987.