Bombă în dosarul ELODIA. Avocata ar putea fi în viaţă

Unde dai şi... unde crapă! În iureşul scandalului "EADS", în care presa germană scrie despre implicarea Elenei Udrea, alături de demnitari şi oameni de afaceri români şi germani în această controversată afacere cercetată de DNA, avocata lui Cioacă aruncă... bomba. Maria Vasii vorbeşte despre legătura dintre această megaafacere judiciaro-politică şi dispozitivele cu care a fost căutat presupusul cadavru al Elodiei.

31 oct. 2014, 09:11
Bombă în dosarul ELODIA. Avocata ar putea fi în viaţă

În dosarul „Elodia” există documente (stenograme, interceptări, declaraţii de martor) în care fostul poliţist Cristian Cioacă, vărul său, fostul sepepist Gheorghe „Gică” Cioacă, dar şi alte personaje vorbesc despre implicarea Elodiei într-un program secret care ar fi condus la posibila scoatere a ei din ţară, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Pedeapsa lui Cristian Cioacă, PRELUNGITĂ cu 4 ani şi 4 luni

Avocata Maria Vasii readuce în discuţie aceste date/informaţii, legându-le de actualul scandal „EADS”, vechi de pe vremea când Elodia încă… nu dispăruse. În plin scandal „EADS”, avocata lui Cristian Cioacă a semnalat că dispozitivele cu care a fost căutat presupusul cadavru al Elodiei ar face parte din programul EADS.

„Vă reamintesc că noi am depus o plângere la OLAF (n.r. – în primăvara anului trecut) în care semnalam cazurile de corupţie grave şi implicarea celor care manipulau dispozitivele ADE 650, cu ajutorul cărora a fost căutat presupusul cadavru al Elodiei. Astea toate sunt din programul EADS. Ar trebui să vă gândiţi că persoanele care au coordonat proiectul au fost din MI (n.r. – şi din SPP). Şi au fost aceleaşi personaje care, în 2005-2006, o chemau în Bucureşti pe Elodia, care era implicată în acel program. Proiectul s-a semnat în 2006, când între mijloacele de verificare la frontieră era prevăzută şi folosirea dispozitivelor ADE 650. Şi atunci trebuie să vă gândiţi dacă nu trebuie luat în seamă cele susţinute de vărul lui Cristian Cioacă (n.r. – fostul sepepist Gheorghe Cioacă), despre care au spus că este bolnav psihic care a declarat procurorilor că «Elodia este cea protejată de persoane aflate în poziţii importante» şi că «prezenta cauză nu va putea fi soluţionată până cel mai devreme în anul 2014, când se va produce o reaşezare a puterii în stat»”, spune avocata Vasii.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în CAZUL ELODIA. Autorităţile sunt în stare de alertă

Aceasta a mai adăugat că „dacă Elodia ar fi fost implicată (n.r. – în afacerea «EADS-ADE 650»), ei nu aveau de unde să ştie dacă Cioacă a văzut sau nu documentele. Şi, atunci, au preferat s-o scoată pe Elodia din ţară pentru a înlătura credibilitatea lui Cioacă şi a-l transforma în criminal”.

Şocant scenariu! Şi, dacă ar fi adevărat, ar însemna chiar o megarăsturnare de situaţie în această poveste fără sfârşit. Va scoate dosarul „EADS”… adevărul despre Elodia?

Scrisoarea trimisă de Ciocă către OLAF aici.