DOSARUL GALA BUTE. De ce ar fi pe lista DNA Cătălin Predoiu. Reacţia fostului ministru

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, neagă că a fost chemat la DNA pentru a fi audiat în Dosarul GALA BUTE şi că ar avea vreo legătură cu acest dosar.

03 feb. 2015, 08:28
DOSARUL GALA BUTE. De ce ar fi pe lista DNA Cătălin Predoiu. Reacţia fostului ministru

Cătălin Predoiu a reacţionat după ce, luni, avocatul Cătălin Dancu declara că şi acesta va fi chemat la DNA în Dosarul Gala Bute.

NU am fost citat la DNA, NU am legatura cu dosarul „Gala Bute”, alta decât că M-AM OPUS proiectului iniţial al hotărârii”, a scris Predoiu, pe Facebook.

„Domnul Dancu isi face apararea cum stie. Procurorii au toate datele la dispozitie si orice comentariu ar insemna o speculatie. Am o deosebita prudenta in a comenta cazuri nu numai ca am fost ministru, ci si pentru ca sunt si avocat. DNA va informa concret cum stau lucrurile acolo”, a mai declarat Predoiu, la un post de televiziune.

CITEŞTE ŞI Dosarul GALA BUTE. Avocatul lui Rudel Obreja: Cătălin Predoiu va chemat şi el la DNA

Acesta a precizat ca, totusi, vrea sa faca un comentariu tehnic, si anume ca exista o diferenta intre o hotarare de guvern si modul in care aceasta este implementata.

Potrivit GSP, Cătălin Predoiu ar fi avizat, în calitate de ministru al Justiţiei, Hotărârea de Guvern  di 2011 care a stat la baza finanțării Galei Bute.

Cătălin Dancu, avocatul lui Obreja, a sustinut, luni, ca prim-vicepresedintele PNL va fi chemat la DNA.

„În premieră îl avem şi pe dl Predoiu pe listă. Va fi chemat şi el”, le-a spus Dancu jurnaliştilor.