Dosarul Hexi Pharma. Poliţiştii au ridicat documente de la mai multe spitale din Bucureşti

Poliţiştii au ridicat miercuri documente de la mai multe spitale în dosarul Hexi Pharma. Printre unităţile vizate sunt Institutul Victor Babeş, Institutul Oncologic şi de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

18 mai 2016, 13:13
Dosarul Hexi Pharma. Poliţiştii au ridicat documente de la mai multe spitale din Bucureşti

Echipe de poliţişti, sub coordonarea Parchetului General, au mers miercuri la Institutul Oncologic, la Spitalul de Arşi, dar şi la Institutul Victor Babeş. Potrivit acestora, acţiunea a fost făcută pentru a ridica noi acte, necesare pentru documentarea suspiciunilor din dosarul Hexi Pharma.

Managerul IOB Nicolae Straja a declarat, pentru AGERPRES, că instituția pe care o conduce va înainta joi toate documentele solicitate de polițiști privitoare la contractele cu firma Hexi Pharma.

„A venit un mesaj de la Parchet către IGP și IGP ne cere ca mâine, de urgență, să trimitem actele prin care s-au făcut achizițiile de la Hexi Pharma în cursul anului 2015 și 2014. Mâine dimineață (joi — n.r.) le trimitem documentele direct acolo, la Parchet”, a spus Straja.

Surse medicale de la Spitalul de Arși au afirmat că în cursul zilei de miercuri un polițist a solicitat unității medicale documente legate de contractele cu Hexi Pharma.

Actele ridicate de la cele trei unităţi spitaliceşti vor fi depuse la dosarul în care compania Hexi Pharma este urmărită penal. Verificările vin după ce marţi Parchetul General a anunţat că au fost deja dispuse două expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a două constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma”, se transmite într-un comunicat de presă al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Până la acest moment, în dosarul de la Parchetul General a fost pusă sub urmărire penală compania Hexi Pharma pentru „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.