Dosarul iahtului fantomă se redeschide după 7 ani. De ce e acuzată fosta senatoare Doina Anca Tudor

Fosta senatoare PNL Doina Anca Tudor va fi cercetată penal după ce o juristă a acuzat-o că a omis să treacă în declarația de avere un iaht în valoare de 6 milioane de euro și un palat pe care l-ar deține în Turcia, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 12:50
Dosarul iahtului fantomă se redeschide după 7 ani. De ce e acuzată fosta senatoare Doina Anca Tudor

După ce în 2016 a demisionat din Parlament din cauza unei urmăriri penale pentru fapte de corupție, Doina Anca Tudor se află din nou în impas. Dosarul în care era acuzată de fals în declarații, clasat anterior, s-a redeschis în urma deciziei magistraților de la ICCJ, potrivit celor de la Cancan.

Plângerea care a declanșat redeschiderea dosarului a fost făcută de o juristă cu care fosta senatoare se află în conflict în urma unui împrumut pe care Doina Anca Tudor i-l făcuse.

Femeia a făcut un denunț contra ei în 2011 și a acuzat-o de fals în momentul în care și-a completat declarația de avere. Conform juristei, fosta senatoare nu a menționat că este proprietara unui iaht. În plus, familia cunoscutei politiciene este suspectată că ar deține și un palat secret în Turcia, potrivit Cancan.

Pentru a-și justifica plângerea, jurista a atașat la dosar inclusiv o fotografie făcută pe iaht cu fostul soț al Doinei Anca Tudor. Deși magistrații i-au dat câștig de cauză de fiecare dată în cei 7 ani de când jurista a început să depună plângeri, de această dată Doina Anca Tudor nu a mai avut parte de aceeași decizie de clasare. Fosta senatoare riscă sancțiuni severe dacă se va constata că în declarația de avere nu a menționat iahtul în valoare de 6 milioane de euro.