DOSARUL MICROSOFT: Elena Udrea recunoaşte că fostul ei soţ a luat 500.000 de euro de la Dinu Pescariu VIDEO

Elena Udrea a avut relaţii apropiate cu personajele implicate în dosarul Microsoft. Candidatul PMP la prezidenţiale a confirmat, printr-un SMS trimis lui Victor Ciutacu în timpul emisiunii Ediţia de seară de la România TV, că fostul ei soţ a împrumutat 500.000 de euro de la Dinu Pescariu.

03 oct. 2014, 05:54
DOSARUL MICROSOFT: Elena Udrea recunoaşte că fostul ei soţ a luat 500.000 de euro de la Dinu Pescariu VIDEO

De altfel, fostul jucător de tenis a intermediat relaţia dintre Dorin Cocoş şi Claudiu Florică, cel care a câştigat licenţele Microsoft.

„Împrumutul a fost luat de la Dinu Pescariu de Dorin Cocoş. Eu am fost obligată să-l declar fiind căsătoriţi”, afirmă Elena Udrea.

Elena Udrea, audiată la DNA ca MARTOR într-un dosar al lui Gheorghe Ştefan

În declaraţia de avere din 2009, Elena Udrea a menţionat că a luat un impumut de 200.000 de lei de la Dinu Pescariu, bani care trebuiau returnaţi în doi ani. În 2012 Udrea declară un alt împrumut, de 500.000 de euro, în care creditorul este Dinu Pescariu, iar debitorul, Dorin Cocoş. Scadenţa este 2021.

Misterul şpăgilor Microsoft începe să iasă la suprafaţă tot mai mult. Claudiu Florică, cel care intenţiona în 2009 să participe la licitaţia licenţelor, a fost pus în legătură cu Dorin Cocoş prin Dinu Pescariu, care a iniţiat planul.

”În cursul lunii ianuarie 2009, Dinu Pescariu mi-a făcut cunoştinţă cu Dorin Cocoş, care m-a primit în biroul său situat lângă Arcul de Triumf. Aici mai erau de faţă Gabriel Sandu, Ministrul Comunicaţiilor şi Gheorghe Ştefan, vicepreşedintele PDL”, afirmă un martor în cadrul unei declaraţii date la DNA.

Klaus Iohannis: Mă bazez şi pe sprijinul lui Emil Boc. O să fie pe partea foarte potrivită a lucrurilor

Totul a fost pus la cale de fostul soţ al Elenei Udrea, care a şi împărţit şpaga. La Dinu Pescariu ar fi ajuns 9 milioane de euro, iar din această sumă, Dorin Cocoş a primit aproximativ 6 milioane de euro.