Dosarul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind admiterea în Uniunea Notarilor a fost clasat de Parchet

Dosarul privind modul în care Tudorel Toader, ministrul Justiției, a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor a fost clasat, anunţă România TV. "Fapta nu există", a fost concluzia procurorilor Parchetului General.

RomaniaTV.net
01 oct. 2018, 11:47
Dosarul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind admiterea în Uniunea Notarilor a fost clasat de Parchet

Parchetul General începuse o anchetă pentru a verifica o acuzaţie de abuz în serviciu în legătură cu modul în care Tudorel Toader, ministrul Justiției, a cerut să intre în corpul notarilor publici. Ancheta a pornit după ce la parchet o persoană fizică a depus denunț. Este vorba despre un dosar in rem. Erau verificate suspiciuni de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Tudorel Toader a solicitat, în august, Uniunii Notarilor să ceară Ministerului Justiției suplimentarea funcțiilor de notar, astfel încât să intre în acest corp profesional în calitate de fost membru al Curții Constituționale.

Ministrul Justiţiei a cerut admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iaşi, lucru permis întrucât are calitatea de fost judecător al Curţii Constituţionale. El a cerut apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla în incompatibilitate, în condițiile în care este ministru.

Ordinul prin care a fost pusă în aplicare decizia de admitere a solicitării lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Nicolae Liviu Popa.