Dosarul Nana a fost retrimis la Parchet. UPDATE

Dosarul Nana în care opt funcţionari din Primăria comunei Nana, între care şi primarul Gheorghe Dobre, au fost trimişi în judecată, alături de alte trei persoane, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri a fost trimis înapoi la Parchetul instanţei supreme.

28 aug. 2015, 10:17
Dosarul Nana a fost retrimis la Parchet. UPDATE

Magistraţii Tribunalului Călăraşi au decis, joi, să restituie dosarul Nana procurorilor de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI din DOSARUL NANA: Cum a negociat Elena Udrea pentru familia Băsescu. Bătălia cu un CHINEZ

Este vorba despre dosarul trimis în instanţă la sfârşitul lunii mai. 11 persoane au fost inculpate în acest caz. Printre ei se numără primarul comunei Nana, contabilul şi secretarul de la comisia pentru fond funciar. Sunt acuzaţi de retrocedări ilegale a zeci de terenuri. În acest caz s-a pus sechestru şi pe moşia familiei Băsescu.

Citeşte şi CSM: Traian Băsescu a încălcat independenţa justiţiei prin declaraţiile despre Dosarul Nana

Citeşte şi DOSARUL NANA, trimis în instanţă. Cum erau aprobate retrocedările. Prejudiciul: peste 3 milioane de lei

 

De asemenea, instanţa a menţinut măsura controlului judiciar faţă de Niculae Tudoriţa, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Neagu Marius Gelu şi Preda Simona Alina.

 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

 

În luna mai, procurorii Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată, sub control judiciar, şase funcţionari din Primăria Nana, respectiv pe Gheorghe Dobre, primarul comunei – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, conflict de interese şi spălare a banilor, pe secretara comunei, Tudoriţa Niculae, şi pe Marius Gelu Neagu – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, conflict de interese, spălare a banilor şi fals în declaraţii, pe Florian Decu – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, spălare a banilor şi fals în declaraţii, pe Marian Dobre – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, conflict de interese, spălare a banilor şi fals în declaraţii, şi pe Simona Alina Preda – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, spălare a banilor şi fals în declaraţii.

 

Alte cinci persoane au fost trimise în judecată în stare de libertate: Vasilica Preda, contabil în Primăria Nana – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, spălare a banilor şi fals în declaraţii, Nicolae Tudorache, casier în Primărie – pentru complicitate la abuz în serviciu, spălare a banilor şi fals în declaraţii, Domnica Enciu – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor, Daniela Negoiţă – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor şi Georgică Stolea – pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor.