DOSARUL REFERENDUMUL: Mecanismul prin care se furau voturile. RECHIZITORIU

Doi dintre inculpații în dosarul Referendumul, soții Marian și Cristina Preduț, au recunoscut că au introdus voturi în plus în urne și că au falsificat semnături. Iată modul în care au acționat cei doi, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

10 ian. 2014, 13:21
DOSARUL REFERENDUMUL: Mecanismul prin care se furau voturile. RECHIZITORIU

La termenul de astăzi din dosarul Referendumul, în care vicepremierul Liviu Dragnea și alți 74 de inculpați sunt judecați pentru fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui din vara anului trecut, doi dintre acuzați au recunoscut prin intermediul avocatului că sunt vinovați pentru acuzele ce li se aduc.

Cei doi sunt soți, Marian și Cristina Preduț, și au fost membri în Secția de Vot 105 din Piatra Olt, jud. Olt. Din rechizitoriul întocmit de procurori în dosar reiese că cei doi și-au recunoscut vinovăția încă din timpul cercetărilor și au descris modul în care au adăugat voturi în plus în urne și la îndemnul cui.

Potrivit rechizitoriului, cei doi le-au declarat procurorilor că au fost întrebați înainte de vot cine cred ei că va face cerere pentru a vota cu urna mobilă. Pe lângă aceste persoane, consilierul local Constantin Diță i-a îndemnat pe cei doi să mai adauge voturi și în numele altor localnici despre care știau sigur că sunt plecați din țară. Consilierul local le-a dat soților Preduț o listă cu datele celor care nu se aflau în țară în ziua votului.

„Preduţ Marius-Marinel şi Preduţ Simona-Cristina s-au deplasat pe teren folosind autoturismul lui Preduţ Marius-Marinel, fiind însoţiţi şi de un jandarm. Cei doi învinuiţi s-au deplasat iniţial la persoanele înscrise pe lista de urnă mobilă, pe care le-au găsit acasă şi care şi-au exprimat în mod normal votul prin urna mobilă, iar ulterior, pe parcursul traseului, cu mare discreţie, în maşină, înv. Preduţ Simona-Cristina a completat pe lista suplimentară – urnă mobilă, datele personale (nume, CNP, serie şi număr act de identitate, etc.) ale cetăţenilor ce figurau pe lista ce le-a fost înmânată de înv. Diţă Constantin, iar înv. Preduţ Marius-Marinel a executat semnături în mod fantezist, în dreptul rubricilor respective.

Citeşte mai mult pe www.obiectiv.info

 

VEZI SI:

Dragnea: Conflictul din USL e ca cel dintre Bianca şi Victor Slav. Problema e cine e Bianca VIDEO