Dosarul ŞANTAJULUI Antena Group. Şerban Pop oferea documente confidenţiale în schimbul promovării în media

Procurorii au decis marţi trimiterea în judecată a lui Dan Voiculescu şi a fiicei acestuia, Camelia, cei doi fiind acuzaţi de complicitate la şantaj. Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, preşedintele ANAF Şerban Pop îi oferea directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, documente confidenţiale despre contractele dintre RCS-RDS şi firma fiului preşedintelui LPF pentru ca, acesta din urmă să-l ajute mediatic să rămână în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 16:56
Dosarul ŞANTAJULUI Antena Group. Şerban Pop oferea documente confidenţiale în schimbul promovării în media

Procurorii notează în rechizitoriu că „sunt relevante probele din care rezultă că, în contextul demiterii de la conducerea A.N.A.F., învinuitul Şerban Pop a apelat la ajutorul inculpatului Sorin Alexandrescu, pentru menţinerea sa în funcţie”, scrie adevarul.ro. Mai mult, anchetatorii susţin că frica lui Şerban Pop de a nu fi demis din funcţia de preşedinte al ANAF a dus la relaţiea dintre cei doi.

„Trebuie relevat că, probele administrate în cauză au condus la concluzia că, relaţia infracţională dintre Şerban Pop şi Sorin Alexandrescu s-a realizat pe fondul presiunilor mediatice întreprinse împotriva fostului preşedinte A.N.A.F., legate de schimbarea din funcţia de preşedinte al A.N.A.F”, se precizeză rechizitoriu. De asemenea, Şerban Pop i-a cerut lui Sorin Alexandrescu promovarea activităţilor desfăşurate de concubine sa.

„Şerban Pop a solicitat şi promovarea, prin intermediul trustului de presă Intact Media, a imaginii şi activităţii sportive derulate de concubina sa, Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică”, mai spun procurorii în documentul trimis instanţei. 

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, fostul preşedinte ANAF, Şerban Pop şi directorul general al Intact Publishing, George Matiescu.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Dan Voiculescu este acuzat, alături de fiica sa Camelia, de complicitate la şantaj, în timp ce Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj. Şerban Pop – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) la data comiterii şantajului – este acuzat de anchetatori de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Matiescu, de şantaj.