Dosarul Turceni-Rovinari. Unul dintre directorii complexurilor energetice, audiat la Înalta Curte

Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată şi premierul Victor Ponta, are marţi al doilea termen la Înalta Curte. Judecătorii sunt deja la a doua înfăţişare, însă până acum nu l-au chemat şi pe Ponta. Marţi, unul dintre directorii de la complexurile Turceni-Rovinari ajunge în instanţă.

13 oct. 2015, 07:24
Dosarul Turceni-Rovinari. Unul dintre directorii complexurilor energetice, audiat la Înalta Curte

Dosarul Rovinari-Turceni se află în cameră preliminară, acest lucru însemnând că, pentru 60 de zile, Victor Ponta şi ceilalţi inculpaţi pot contesta rechizitoriul şi probele din acest dosar, potrivit România TV.

CITEŞTE ŞI: DOSARUL Turceni-Rovinari. Victor Ponta: „ANAF s-a constituit parte civilă probabil de FRICĂ”

Deocamdată, Victor Ponta nu a ajuns la instanţă să ridice niciun fel excepţie sau să aibă vreun fel de cerere. Acesta urmează să ajungă în 10 zile.

La Înalta Curte a fost chemat Dan Şova, aflat în prezent sub control judiciar, iar marţi se prezintă la instanţa supremă Laurenţiu Ciurel, fost director de la Rovinari, acuzat de abuz în serviciu.

Acesta mai este acuzat că a semnat mai multe acte adiţionale la contractul cu Dan Şova şi altul separat cu Şova, potrivit România TV. Este vorba despre comisioane de succes acordate în mod nelegal.

În total, este vorba de un prejudiciu de 5,6 milioane de euro. Acest prejudiciu le este imputat celor doi directori, dar şi lui Dan Şova, cel care a avut contractul de asistenţă juridică. În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, acesta ar fi încasat în mod ilegal 180.000 de lei, iar ANAF susţine că ar fi trebuit să plătească încă 51.000 de lei drept impozite.