Dosarul „Universitatea Craiova”, aproape de FINAL. „Ştiinţa aproape de revenire!”

Adrian Mititelul anunţă că FC Universitatea Craiova este aproape de revenirea în fotbal, după ce, miercuri, la Curtea de Apel, au fost audiate mai multe personaje care au votat dezafilierea clubului oltean în dosarul în care sunt judecați Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

17 nov. 2016, 14:26
Dosarul „Universitatea Craiova”, aproape de FINAL. „Ştiinţa aproape de revenire!”

Judecătorii au stabilit un nou termen de judecată pentru 14 decembrie, iar Asdrian Mititelu a exclamat la final pe Facebook: „Știința aproape de revenire!”.

Paul Costaş, fost membru în Comitetul Executiv al FRF, a dezvăluit cum s-a votat pentru dezafilierea Universităţii:

„La şedinţa din 20 iulie 2011 nu ştiam care va fi ordinea de zi, nu primisem nimic dinainte, ştiam doar că se va discuta şi cazul Craiovei. Am fost puţin la toaletă, că abia ajunsesem de la Iaşi, iar când am revenit, după câteva minute, se discuta deja cazul Universitatea. Am primit nişte materiale din partea lui Victor Cruceru, care era secretarul domnului Kassai. Nu am apucat să le studiez foarte bine, m-am uitat peste ele în timpul şedinţei. Mai ales pe pasajele din regulamentele FRF, UEFA şi FIFA, subliniate cu marker galben. Am văzut şi nişte copii după acţiunile în instanţă pe care Craiova le declanşase împotriva FRF şi a Comisiilor FRF. Nu apărea acolo numele domnului Victor Piţurcă şi nici nu ni s-a spus despre el în acea şedinţă. Ulterior am aflat de Piţurcă.

Reprezentantul Departamentului Juridic ne-a comunicat că se încalcă grav aceste regulamente prin faptul că Universitatea s-a adresat instanţelor civile fără să fi epuizat toate căile de atac sportive. Adrian Stângaciu, un băiat tânăr şi foarte bine pregătit, a prezentat cazul într-un mod foarte convingător. Domnii Sandu şi Dragomir l-au întrebat pe Stângaciu care sunt sancţiunile. Excludere sau suspendare, a spus Stângaciu. Domnul Sandu a fost cel care a propus excluderea. Nu dezafilierea! Era acolo, printre acte, un răspuns de la Craiova, cum că greşise grefierul, că ei nu se judecau cu FRF. Dar Mircea Sandu a zis aşa, pe un ton Auzi, a greşit grefierul!. Adică în sensul, Cum să greşească grefierul?, nu se poate!. Eu aşa am interpretat”.

Mărturie BOMBĂ în dosarul CRAIOVEI. Cine este omul care a decis EXCLUDEREA din FRF

Paul Costaş spune ferm că „niciodată nu am fost influenţat de Sandu sau de Dragomir să votez în vreun fel. Nu au făcut niciodată presiuni nici înainte şi nici după ce am votat excluderea Craiovei”.

De ce a votat pentru excludere? Răspunsul a venit halucinant: „Au contat prezentarea convingătoare a lui Adrian Stângaciu, care era specialist, dar şi faptul că Mircea Sandu avea exerienţă, expertiză, mai ales ca membru în Comitetul Executiv al UEFA”.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani cu suspendare, plus plata a 240 de milioane de euro în comun cu FRF şi LPF, în primă instanţă, pentru dezafilierea Universităţii Craiova.