Două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreeană. Trump a convocat echipa sa de securitate naţională

Publicat: Miercuri, 11 Octombrie 2017 06:10 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 11:44 // Sursa: romaniatv.net

Șase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marți Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exercițiu de forță față de Coreea de Nord, transmite EFE.

UPDATE: Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta opţiuni privind un răspuns la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord şi privind ameninţarea nucleară nord-coreeană, a anunţat marţi Casa Albă, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Trump a primit o informare din partea secretarului american al Apărării, James Mattis, şi a generalului Joe Dunford, şeful Statului Major al Armatei SUA, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

"Briefingul şi discuţia au vizat o serie de opţiuni pentru a răspunde la orice formă de agresiune nord-coreeană sau, dacă este necesar, pentru a preveni ameninţarea Statelor Unite şi a aliaţilor săi de către Coreea de Nord, cu arme nucleare", se arată în comunicatul Casei Albe.

Donald Trump a sugerat tot mai mult în ultima perioadă utilizarea opţiunilor militare pentru a contracara ameninţarea programelor nucleare şi cu rachetele balistice din Coreea de Nord.

Forțele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat că două bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alăturat două avioane de luptă F-15K ale Coreei de Sud și alte două avioane F-15 ale Japoniei.

Citeşte şi Coreea de Nord susţine că "teroriştii" din CIA au încercat să-l asasineze pe Kim Jong-un cu o armă chimică

"A zbura și a ne antrena pe timp de noapte cu aliații noștri, de o manieră sigură și eficientă, reprezintă o importantă capacitate comună a SUA, Japoniei și Coreei de Sud, îmbunătățind abilitatea tactică a aviatorilor fiecărei națiuni", a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operațiuni Aeriene 613 al SUA.

"Aceasta este o demonstrație clară a capacității noastre de a realiza operațiuni fără întrerupere cu toți aliații noștri, în orice moment și în orice loc", a adăugat acesta.

Misiunea a fost efectuată marți noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) și nu a răspuns la exercițiile militare.

Tot marți, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate națională asupra "unei serii de opțiuni" de răspuns la amenințările Coreei de Nord, în fața unei eventuale agresiuni.

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la întâlnirea cu președintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, și șeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

"Reuniunea de informare și discuția s-au axat pe o serie de opțiuni de răspuns la orice formă de agresiune a Coreei de Nord sau, dacă ar fi necesar, pentru a împiedica o amenințare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite și a aliaților lor", a arătat Sanders.

La finalul săptămânii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis că va continua dezvoltarea "valorosului" său program nuclear pentru a face față amenințărilor SUA, iar președintele american, Donald Trump, a spus că "va merge un singur lucru" în privința Phenianului.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bombardiere SUA Coreea de Nord Coreea de Sud Kim Jong-un
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 oct 10:06
Răspunde | Votează email -1 email
VARGA
POATE ca si americanii cumpara bombardiere RUSESTI!si ce daca noi nu stim ...poate pe ascuns si SUA se inarmeaza-la fel ca si TURCIA,ARABIA SAUDITA ,etc- cu armament rusesc!
13 oct 06:29
Răspunde | Votează email 0 email
petre
Sa va fie rusine cu informatii false, de alerta, noi sintem in Asia si nu e nici o alerta, de ce dati sterile false? voi tb sa fiti condamnati pt panica creeata.....si se pare ca si avionul e rusesc niccidecum American.......sa va dau si nr de cell din Asia, poate ma platiti sa dati informatii reale ,nu minciuni...
12 oct 11:51
Răspunde | Votează email 1 email
f.b.
Acolo bombe, nu la voi!
11 oct 13:38
Răspunde | Votează email 1 email
gima
Vorbiti de bombardiere americane si dati poza rusescului Tu 160.Pacalicilor!
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H