Două bombardiere americane desfăşoară exerciţii militare în Peninsula Coreeană

Două bombardiere americane cu rază lungă de acţiune desfăşoară, marţi, exerciţii militare în Peninsula Coreeană, alături de avioane de luptă sud-coreene, au anunţat oficiali de la Seul, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 07:15
Două bombardiere americane desfăşoară exerciţii militare în Peninsula Coreeană

„Forţele noastre aeriene intenţionează să efectueze astăzi exerciţii comune cu două bombardiere B-1B, deasupra Peninsulei Coreene„, a declarat Kim Sung-Duk, ofiţer pentru relaţii publice al forţelor aeriene sud-coreene.

Oficialul sud-coreean a precizat că exerciţiile în care vor fi implicate bombardierele americane şi avioanele de luptă F-15K vor dura câteva ore şi reprezintă o acţiune care se desfăşoară în mod regulat.

Potrivit unor surse sud-coreene, bombardierele americane, elemente importante ale forţelor americane în regiunea Asia-Pacific, vor simula un bombardament în apropierea bazei Pilsung Range, aflată în provincia estică Gangwon.

Forţele aeriene ale SUA au refuzat să ofere detalii despre exerciţiile militare până după finalizarea acestora. „Din motive de securitate operaţională, nu vom discuta exerciţiile pe care intenţionăm să le efectuăm cu aliaţii noştri„, a declarat un oficial al armatei americane.

Bombardierele americane B-1B se află în Coreea de Sud din data de 29 mai, după un test cu rachete balistice desfăşurat de către Coreea de Nord.

Tot marţi, o navă de război americană a ajuns în Coreea de Sud şi va participa la o demonstraţie a parteneriatului naval dintre cele două state. Distrugătorul de rachete USS Dewey a sosit într-un port aflat pe Insula Jeju.