Două cutremure de peste 5 grade produse în aceeaşi zi

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a zguduit luni centrul Peru, fără a fi raportate victime sau pagube materiale, a anunţat Institutul de Geofizică al ţării (IGP). Un alt cutremur cu magnitudinea 5 a afectat luni o parte din nordul Chile, fără a fi raportate victime sau pagube materiale, informează EFE.

RomaniaTV.net
15 oct. 2018, 17:35
Două cutremure de peste 5 grade produse în aceeaşi zi

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 11:33 (16:33 GMT), iar epicentrul său a fost situat în regiunea centrală Huanuco. Mişcarea telurică s-a produs la o adâncime de 142 de kilometri, relatează EFE.

Peru este situat în zona cunoscută sub numele de Cercul de Foc al Pacificului, unde se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică globală.

Potrivit Centrului Naţional Seismologic al Universităţii din Chile, fenomenul teluric a fost resimţit la ora locală 09:58 (12:58 GMT) şi epicentrul său a fost localizat la 62 km sud-est de Socaire şi la 1.646 km nord de Santiago, iar hipocentrul la 199,9 kilometri adâncime.

Potrivit institutului seismologic, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în total opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 4,5 şi 3,3, în special în nordul ţării.

Chile, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, este considerată una dintre cele mai seismice ţări de pe planetă.