Două eleve din Dâmboviţa, AMENINŢATE cu cuţitul de un coleg, în curtea şcolii

Două eleve de la Liceul Tehnologic Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa au fost ameninţate cu un cuţit de către un coleg, miercuri, în curtea şcolii. Tânărul a fugit, însă a fost prins de jandarmii care fuseseră alertaţi de conducerea unităţii de învăţământ.

23 oct. 2013, 15:28
Două eleve din Dâmboviţa, AMENINŢATE cu cuţitul de un coleg, în curtea şcolii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmbovita, tânărul a intrat în curtea liceului, după care a scos un cuţit tip baionetă cu care a ameninţat două colege de 16 şi 17 ani, care s-au speriat şi au început să ţipe, scrie Mediafax.

„Ulterior, agresorul a fugit din curtea liceului, moment în care, profesorul de serviciu a alertat conducerea unităţii şcolare, care a cerut sprijinul jandarmilor care au pornit pe urmele tânărului şi l-au prins. Este un băiat de 18 ani care avea ascuns într-un rucsac, un cuţit tip baionetă, cu lama de aproximativ 30 de centimetri. El este elev la Liceul Tărtăşeşti şi din primele date ar fi ameninţat cu cuţitul o elevă în curtea liceului, lângă care era o altă fată. Eleva s-a speriat şi a început să ţipe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa, Mihai Pavel.

El a precizat că tânărul a fost prins şi dus la sediul Jandarmeriei din Tărtăşeşti, pentru audieri, fiind cercetat pentru ameninţare şi port ilegal de armă albă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a deschis o anchetă în acest caz.

„Este un incident regretabil. Este votba despre un elev din anul III la clasa de profesională, care a intrat în incinta unităţii şcolare unde învăţa, respectiv Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti, cu un cuţit şi a ameninţat două eleve. Profesorul de serviciu a surprins incidentul şi a anunţat conducerea, solicitând sprijinul jandarmilor. Conducerea unităţii şcolare va lua măsuri aspre împotriva elevului”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu.

Citeşte şi Mai mulţi elevi, TERORIZAŢI de un tânăr care îi ameninţa cu cuţitul la şcoală VIDEO