Două eleve din Piteşti au încercat să se sinucidă în curtea şcolii

Două eleve de la Colegiul Tehnic "Costin D. Neniţescu" au încercat să se sinucidă în curtea şcolii. Acestea au luat o supradoză de medicamente chiar în curtea şcolii.

19 iun. 2015, 09:04
Două eleve din Piteşti au încercat să se sinucidă în curtea şcolii

Vineri dimineaţă, două eleve de la o şcoală din cartierul piteştean Prundu au înghiţit, chiar în curtea şcolii, o supradoza de medicamente sub formă de pastile. Imediat acestora li s-a făcut rău şi au leşinat. O colegă a fetelor le-a găsit şi a sunat la 112.

O fată de 13 ani din Constanţa s-a spânzurat în curtea locuinţei

Un echipaj SMURD a ajuns de urgenţă la şcoala de unde le-a preluat pe cele două minore, în vârstă de 15 ani, respectiv 16 ani. Acestea erau conştiente şi le-au spus paramedicilor că au înghiţit 20 de pastile de Paracetamol pentru că le durea capul.

Ambele eleve au fost preluate de echipajul medical şi transportate la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, pentru îngrijiri medicale.

Elevele nu aveau situaţia lor şcolară încheiată, deşi este ultima zi de şcoală. Acesta ar putea fi motivul gestului disperat al feteler, pentru că ambele aveau probleme la mai multe materii. Într-una dintre pauze s-au dus la farmacie şi şi-au luat medicamente.

Fata de 16 ani este părăsită de părinţi şi e crescută de un unchi. Cea de 15 ani a mai avut două tentative de suicid, anul trecut, din dragoste. Amândouă sunt în evidenţa psihologului liceului.

Inspectoratul Şcolar şi poliţia au deschis propriile anchete.