Două fetiţe, în STARE GRAVĂ la spital, după ce părinţii le-au dat insecticid în loc de sirop de tuse

Două fetiţe de patru şi cinci ani au ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Cluj după ce părinţii le-au dat insecticid în loc de sirop de tuse.

10 dec. 2013, 16:42
Două fetiţe, în STARE GRAVĂ la spital, după ce părinţii le-au dat insecticid în loc de sirop de tuse

Când fetiţei mai mari i s-a făcut rău, părinţii şi-au dat seama de gafa făcută şi le-au dus pe minore la spital.

Minorii au fost internaţi la noi după ce medicii de la Câmpeni au luat decizia transferării acestora la Cluj. Diagnosticul copiilor este de intoxicaţie acută cu organofosforice, fiind vorba de o indigestie accidentală„, a declarat Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului de Copii Cluj.

Mama minorelor a declarat că accidentul s-a petrecut pentru că siropul de tuse era pus într-o sticlă asemănătoare cu cea în care era insecticidul, potrivit newscluj.wordpress.com.

„Luni, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Arieş au întocmit acte premergătoare cercetării, sub aspectul comiterii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, faţă de H.L., de 37 de ani şi H.M.M., de 27 de ani, din Baia de Arieş, părintii a două fetiţe în vârstă de 4 şi 5 ani. În 6 decembrie, în jurul orei 17.00, în timp ce se aflau la domiciliul lor din orasul Baia de Arieş, părinţii le-au administrat celor două minore, din greşeală, insecticid pentru uz veterinar, confundându-l cu o suspensie lichidă pentru ameliorarea febrei. Întrucât starea de sănătate a celor două fetiţe s-a agravat, părinţii au solicitat sprijinul ambulanţei care le-a transportat la spitalul din Cîmpeni, unde au fost stabilizate şi de unde au fost transferate la Spitalul Judeţean Cluj. Reprezentanţii spitalului i-au sesizat pe poliţiştii din Baia de Arieş iar cu ajutorul unui medic veterinar, la locuinţa familiei au fost efectuate cercetări pentru identificarea recipientului şi stabilirea substanţei care le-a fost administrată minorelor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Din cauza stării de şoc, cei doi părinţi, nu le-au putut oferi informaţii utile medicilor şi poliţiştilor, legate de substanţa administrată minorelor şi locul de depozitare.