Două firme care vindeau jucării cu deficienţe, închise de Protecţia Consumatorului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au verificat, în ultimele două săptămâni, respectarea prevederilor privind siguranţa jucăriilor, aplicând 23 de amenzi, în valoare de 145.000 de lei, iar două firme au fost închise timp de şase luni, printre neregulile constatate aflându-se comercializarea de jucării care prezentau pericol pentru utilizarea în siguranţă de către copii.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 11:59
Două firme care vindeau jucării cu deficienţe, închise de Protecţia Consumatorului

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în ultimele două săptămâni au fost efectuate acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, inclusiv la comerţul online.

Astfel, au fost controlaţi 17 operatori economici, la 15 dintre acestea fiind constatate abateri de la prevederile legale, iar pentru deficienţe au fost aplicate 23 de amenzi în valoare de 143.000 de lei şi două avertismente.

Comisarii CJPC au descoperit jucării fără informaţii privind lotul sau numărul de serie, ori alt element de identificare, jucării fără informaţii privinde denumirea şi adresa importatorului şi fără a avea traduse în limba română elementele de identificare şi caracterizare, jucării ce reprezentau produse periculoase pentru utilizarea în siguranţă de către copii, lipsa documentaţiei pentru a demonstra conformitatea jucăriilor aflate la comercializare.

De asemenea, echipele de control au dispus închiderea pe o perioadă de şase luni pentru doi operatori economici, unul din municipiul Constanţa şi celălalt din Medgidia, din cauza neregulilor descoperite.

Citeşte şi Copiii, înnebuniţi după kendama şi spinner fidget. Cei mici vor să se întoarcă pentru un timp la jocurile simple