Două morminte din Egiptul Antic, descoperite de arheologi în Luxor

Arheologii din Luxor au scos la iveală mormintele a două figuri importante din cea de-a 18-a dinastie din Egiptul Antic, reușita alăturându-se unei serii de descoperiri notabile din ultima perioadă, au anunțat sâmbătă autoritățile, citate de DPA, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
09 dec. 2017, 12:39

Mormintele conțin mumii, sarcofage, statuete, vase de ceramică și inscripții colorate.

Ministrul egiptean pentru Antichități, Khaled al-Enany, este cel care a făcut anunțul cu privire la descoperirea realizată în cadrul unui sit arheologic din vestul Luxor, un oraș faimos pentru bogăția sa de monumente antice. 

”Egiptul va fi martor la mai multe descoperiri arheologice în perioada care va urma”, a declarat al-Enany fără a oferi mai multe detalii.

În ultimele luni, autoritățile din această țară au anunțat o serie de descoperiri arheologice importante, care vizează istoria Antichității.

În aprilie, opt mumii au fost găsite în interiorul unui mormânt din Luxor, vechi de 3.500 de ani.

Cu o lună mai devreme, în martie, un colos impresionant a fost descoperit în Cairo. Experții sunt de părere că uriașa statuie ar fi o reprezentare în piatră a regelui Psamtik din cea de-a 26-a dinastie egipteană.

Descoperirile au fost intens mediatizate de guvernul egiptean, care face eforturi considerabile pentru a impulsiona turismul național, o sursă importantă de venit. Industria turismului întâmpină dificultăți serioase începând din 2011, după revoltele de stradă izbucnite în Egipt împotriva președintelui Hosni Mubarak.